Σεισμός 5.8 Κρήτη: Οικογένεια με το 6 ημερών μωράκι της ζει σε σκηνή (φωτό)

Σεισμός 5.8 Κρήτη: Οικογένεια με το 6 ημερών μωράκι της ζει σε σκηνή (φωτό)

Τα 5.8 Ρίχτερ που έπληξαν την Κρήτη πριν τέσσερις μέρες έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και υλικές ζημιές σε κατοικίες και όσο περνά ο χρόνος τόσο έρχονται στο προσκήνιο αληθινές ιστορίες και οικογενειακά δράματα κατοίκων που είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη το βιος του να καταστρέφεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μια από τις οικογένειες που επλήγησαν είναι ένα νεαρό ζευγάρι από τη Βουλγαρία που είχαν έρθει στο Αρκαλοχώρι για μια καλύτερη ζωή. Ο Εγκέλαδος τους γκρέμισε μεμιάς τα όνειρα και τώρα μαζί με το μόλις 6 ημερών μωράκι τους έχουν μεταφερθεί σε μια από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο του χωριού αναφέρει το cretapost.gr

Την ώρα του σεισμού η οικογένεια βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με την μητέρα να παίρνει το μωρό αγκαλιά και να βγαίνει στο δρόμο. Το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν είναι κατάλληλο προς χρήση με αποτέλεσμα να ζουν τις τελευταίες ημέρες στις σκηνές.

Σεισμός 5.8 Κρήτη: Οικογένεια με το 6 ημερών μωράκι της ζει σε σκηνή (φωτό)

“Φοβηθήκαμε. Θέλουμε να φύγουμε από την Κρήτη και να επιστρέψουμε στη χώρα μας”

«Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε», ανέφερε στο cretapost η μητέρα του παιδιού που έχει πλέον πάρει την απόφαση με τον σύζυγό της να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για την Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει», τόνισε σχετικά η νεαρή μητέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φύγει η οικογένεια πρέπει να έχουν την ληξιαρχική πράξη και άλλα έγγραφα από το δήμο Μινώα Πεδιάδος. Μόλις τα παραλάβουν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από την Κρήτη.

Σεισμός 5.8 Κρήτη: Οικογένεια με το 6 ημερών μωράκι της ζει σε σκηνή (φωτό)

«Η μαμά του μωρού είναι πολύ φοβισμένη και δεν θέλει να φύγει από εδώ. Έχουμε προσπαθήσει όλοι, και εμείς από το «Χαμόγελο» αλλά και άλλες δομές και υπηρεσίες, να την μεταπείσουμε ώστε να πάει σε κάποιο σπίτι ή σε ξενοδοχείο. Είναι όμως αρνητική καθώς νιώθει ασφάλεια εδώ», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Φωτεινή Παπαδάτου ενώ τόνισε πως «την έχουμε όλοι υπό στενή προστασία για ό,τι χρειαστεί. Προσπαθούμε γενικά να μην πιεστούν οι άνθρωποι περισσότερο αλλά να νιώθουν καλά όπου και αν είναι».

Διαβάστε επίσης:

Μαμά για σχολικά κεράσματα: “Ξέρετε τι σημαίνει να ζείτε με το άγχος αν θα επιστρέψει το αλλεργικό παιδί σπίτι;”

Η εικόνα της 8χρονης Νικολέτας στο σχολείο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είναι ποτέ στην τάξη χωρίς νοσηλευτή

“Κάτσε να διαβάσουμε τα μαθήματά σου, παιδί μου”: Γονείς, δεν πρέπει να εμπλέκεστε με το διάβασμα

Γαλλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημοτικά σχολεία σε περιοχές με λίγα κρούσματα