Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Τι μέτρα θα ισχύσουν

Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τι μέτρα θα ισχύσουν

Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο ΥΠΕΣ διευκρίνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο εξήγησε, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων: «Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις».

Αναφορικά με τα μέτρα που θα τεθούν, ο κ. Βορίδης είπε: «Θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις με τήρηση των υγειονομικών μέτρων κυρίως με χρήση της μάσκας»και ανέφερε ότι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις, ούτε κάποια σκέψη για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αν και δεν χειρίζομαι το θέμα κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

Διαβάστε ακόμα:

Σήμερα ξεκινά η διά ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων – Όλα τα μέτρα

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: Γονείς, δώστε προσοχή σε αυτήν την ίωση που είναι σε έξαρση

«Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία» – Καταπέλτης εναντίον του συζυγοκτόνου η εισαγγελέας