Δικαστική απόφαση: Μόνο μέσω SKYPE η επικοινωνία παππούδων με εγγόνια στην καραντίνα

Τι γίνεται στην περίπτωση που ένα ζευγάρι έχει χωρίσει και ο γονιός που έχει τα παιδιά δεν θέλει να τα φέρνει σε επαφή με τους παππούδες; Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, οι παππούδες έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα εγγόνια τους.

Τι γίνεται, όμως, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που οι επαφές απαγορεύονται; Οι παππούδες θα επικοινωνούν με τα εγγόνια τους μέσω Skype κι άλλων οπτικοακουστικών μέσων.

Η απόφαση αυτή ασφαλιστικών μέτρων εκδόθηκε από Πρωτοδικείο της περιφέρειας και έκρινε πως «κατά τη διάρκεια ισχύος των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορoνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του, μητέρα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επικοινωνία της ανήλικης κόρης με τους παππούδες της με φυσική παρουσία, επιτρέποντας την επικοινωνία τηλεφωνικώς είτε μέσω των εφαρμογών skype, viber ή άλλη».

Στην εν λόγω περίπτωση, για την οποία έγινε το δικαστήριο, οι παππούδες με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν διεκδικούσαν την επικοινωνία τους με την ανήλικη κόρη του γιου τους ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και ένα χρόνο.

Το δικαστήριο, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα, έδωσε το δικαίωμα στην μητέρα να αρνηθεί την επικοινωνία της 5, 5 ετών κόρης της με τους παππούδες της με φυσική παρουσία, αλλά ρύθμισε τις ημέρες και τις ώρες που μπορούν να τη βλέπουν και να επικοινωνούν μαζί της, παρουσία ωστόσο της μητέρας της ανήλικης ή προσώπου της επιλογής της.