Δικηγόρος Πισπιρίγκου για τις νέες διώξεις για Μαλένα και Ίριδα: “Μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες της Ρούλας και των 3 παιδιών”

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, προχώρησαν οι εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση.

Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια, αλλά δεν είναι και το μόνο. Επιβαρυντικά για την ήδη προφυλακισμένη μητέρα λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης.

H ανακοίνωση του δικηγόρου της Πισπιρίγκου Όθων Παπαδόπουλου

Σε ανακοίνωσή του ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει: “Αναφορικά με την διαδικτυακή συζήτηση που έλαβε χώρα στο τουίτερ την 29/7/2022 με διοργανωτές τους κ. Πέτρο Κουσουλό και Θανάση Κατερινόπουλο και με την αναφορά που έγινε σχετικά με την δήθεν “άποψη που φέρομαι να έχω σε σχέση με την πελάτισσά μου Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεσή της” και αναφορικά με τον υπαινιγμό που διατυπώθηκε περί πλημμελούς ασκήσεως των καθηκόντων μου, διαψεύδω κατηγορηματικά και απερίφραστα κάθε σχετική αναφορά.

Η αποκλειστική σκοπιμότητα τέτοιων υπαινιγμών είναι η αμφισβήτηση των υπερασπιστικών ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ισχυρισμών που τίθενται με ευπρέπεια και σαφήνεια.
Στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση, πέραν της καταπάτησης κάθε τεκμηρίου αθωότητας της κατηγορουμένης – εντολέως μου, ανακοινώθηκε προκαταβολικά και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας, γεγονός που αποδεικνύει την επικοινωνία της Εισαγγελικής Αρχής με συγκεκριμένους δημοσιογράφους που φαίνονται να είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων και να ανακοινώνουν τα διαφορετικά στάδια μίας ποινικής διαδικασίας η οποία, ωστόσο, βάσει του νόμου, είναι μυστική.

“Μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες της Ρούλας και των 3 παιδιών”

Τέλος, σε σχέση με την συνεχιζόμενη δημοσίευση φωτογραφιών τόσο της εντολέως μου όσο και των παιδιών της σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σας γνωστοποιώ ότι έχω λάβει εντολή από την ίδια να ζητήσω την παύση κάθε σχετικής δημοσίευσης, καθώς και την άσκηση, για λογαριασμό της, όλων των δικαιωμάτων που της παρέχει ο νόμος, στην περίπτωση που εξακολουθήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο.

1-8-2022
ΟΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ