Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2025.
Το αίτημα για αναβολή κατατέθηκε από τους νέους συνηγόρους υπεράσπισής του, Χρήστο Μαυρομάτη και Σταύρο Γεωργόπουλο, οι οποίοι ανέφεραν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τη δικογραφία. Παρόμοιο αίτημα υπέβαλε και η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Ο κ. Μαυρομάτης, μάλιστα, τόνισε πως μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελάχιστη προετοιμασία. Στη διαδικασία ήταν παρόντες τόσο ο Δημήτρης Λιγνάδης όσο και δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία και λόγω της πρόσφατης αλλαγής στην υπεράσπιση του κατηγορούμενου, μετά τον θάνατο του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, γεγονός που οδήγησε στον διορισμό των νέων συνηγόρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 12 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς δύο 17χρονων, ενώ το δικαστήριο είχε δώσει αναστέλλουσα ισχύ στην έφεσή του, επιτρέποντάς του να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την τελική απόφαση του εφετείου.
Επιπλέον, ο εισαγγελέας εφετών είχε ασκήσει έφεση τόσο κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση του φερόμενου βιασμού ενός 16χρονου, όσο και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον καταδικασθέντα ηθοποιό για τις άλλες υποθέσεις.
