Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δημόσιο σχολείο στο Buffalo της Αμερικής τοποθέτησε «αυτόματο πωλητή» με ...βιβλία!

Δημόσιο σχολείο στο Buffalo της Αμερικής τοποθέτησε «αυτόματο πωλητή» με ...βιβλία!

Δημόσιο δημοτικό σχολείο στο Buffalo της Νέας Υόρκης εισήγαγε ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό πρόγραμμα που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές κερδίζουν -βάσει ενός συστήματος επιβράβευσης που έχει ορίσει το σχολείο- «μάρκες» τις οποίες έπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον «αυτόματο πωλητή». Έτσι, αντί από το μηχάνημα να βγαίνουν ανθυγιεινά σνακ, τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν βιβλία κατάλληλα για την ηλικία τους.

Τα βιβλία μπορεί να είναι από πολύ εμπορικά και «ελαφριά», π.χ. ιστορίες της Έλσας και της Άννας, έως πιο «βαριά» λογοτεχνικά, προκειμένου να απευθύνονται σε κάθε γούστο. Εξάλλου, ο βασικός σκοπός είναι τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία του διαβάσματος –ό,τι κι αν είναι αυτό που θα επιλέξουν να διαβάσουν!

Τον «αυτόματο πωλητή» αγόρασε για το σχολείο μη τοπική ΜΚΟ για 2.000 δολάρια, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων πρόσφερε 1.000 δολάρια για να αγοράσει τα βιβλία, τα οποία έχει δώσει υπόσχεση πως θα ανανεώνει τακτικά.

Δείτε πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά με το νέο αυτό πρόγραμμα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.