Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
bool(true)

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν θέλω να είμαι η μόνη γυναίκα που έγινε μητέρα ούσα υπουργός

Στην εγκυμοσύνη πήρε 22 κιλά το μωρό γεννήθηκε 3,2 κιλά αλλά όλα τα έχασε γρήγορα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μίλησε με συγκίνηση και αγάπη για το νεογέννητο μωρό της το οποίο είναι ήσυχο και δεν την κουράζει. Έτσι πάνω στο μήνα γύρισε στο υπουργείο της. Είναι η νεαρότερη υπουργός σε ένα νευραλγικό υπουργείο. Μπήκε στην πολιτική στα 31 της χρόνια και έγινε περιχαρής μητέρα στα 37 της πράγμα που δεν έκρυψε μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή Super Katerina.

Η ελπίδα της είναι και για τον δημογραφικό δείκτη της χώρας να μην είναι η μόνη γυναίκα που γίνεται μητέρα ούσα υπουργός. Θέλει και άλλες γυναίκες να γίνουν μητέρες. Να βοηθηθεί όμως και η ελληνική οικογένεια με τέτοιο τρόπο ώστε τέτοιες αποφάσεις να είναι εύκολες.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου γέννησε στο ΙΑΣΩ και όπως είπε η ίδια όλοι στο νοσοκομείο της συμπεριφέρονταν με γλυκό τρόπο όχι γιατί είναι υπουργός αλλά γιατί έγινε μητέρα όπως και όλες τις άλλες γυναίκες που γίνονται μητέρες. Όλο το προσωπικό από τους γιατρούς μέχρι τις μαίες και τις τραπεζοκόμες ακόμα είναι άτομα με πολύ στοργή και αγάπη μέσα τους για τις νέες μανούλες.

Σε ερώτηση αν έχει αλλάξει η ζωή της αρκετά, είπε «ναι έχει αλλάξει η ζωη μου. Μου έγιναν δύο μεγάλα δώρα αυτό το διάστημα. Το ένα κα ιμεγαλύτερο είναι ότι έγινα μητέρα και το δεύτερο ότι ανέλαβα το υπουργείο της οικογένειας. Αισθάνομαι ότι καταλαβαίνω και βιωματικά πλέον, καλύτερα τις μητέρες και τα προβλήματά τους. »

Σε ερώτηση και εκδήλωση θαυμασμού από την παρουσιάστρια της εκμπομπής πώς κατάφερε κι έχασε όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης, η υπουργός είπε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι είδε ότι το μωρό ήταν 3,2 κιλά και η ίδια είχε χάσει μόνο 3,6 κιλά αλλά σιγά σιγά τα κατάφερε και έχασε και τα υπόλοιπα γιατί όπως ανέφερε τα 22 κιλά που είχε πάρει ήταν πολλά.

Σε άλλη ερώτηση αν θήλασε το μωρό είπε: «Το θήλασα μόνο ένα μήνα έτρωγε πολύ αργά και ήθελε τεράστια υπομονή. Το θήλασα και με θήλαστρο ε και μετά του έδωσα φόρμουλα. Άλλωστε κι εγώ με φόρμουλα μεγάλωσα. Δεν μπορούσα να έχω το μωρό συνέχεια στο στήθος.Λένε πως αν δεν θηλάσεις το μωρό δεν είσαι καλή μάνα. Αυτό δεν είναι σωστό. Πολλές γυναίκες δεν έχουν γάλα, ή δεν θέλουν να θηλάσουν για ψυχολογικούς λόγους. Για άλλες όμως η διαδικασία είναι τρομερά εύκολη».

Τέλος η υπουργός τόνισε ότι το μωρό είναι καλό και ήσυχο και δεν την κουράζει.

Διαβάστε επίσης:

Burger Project & Φίλοι: Πάρτι στον κήπο του Μεγάρου

Έρευνα: Η καθημερινή χρήση καλλυντικών στο δέρμα έφηβων κοριτσιών κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Ροή Ειδήσεων