Δωρεάν μέσω smartphone η πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπ. Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του Υπ.Επικρατείας Κ.Πιερρακάκη, της Υφ. Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας «το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια».

Σε αυτές τις ιστοσελίδες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα υπάρχει πρόσβαση χωρίς χρέωση

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

 https://www.sch.gr

http://eclass.sch.gr

http://blogs.sch.gr

http://lessons.sch.gr

http://mmpres.sch.gr/

 sso.sch.gr

https://dschool.edu.gr/

https://e-me.edu.gr

 https://4all.e-me.edu.gr

 http://ebooks.edu.gr/new/

http://photodentro.edu.gr/aggregator

micro.photodentro.edu.gr

saa s.photodentro.edu.gr

aggregation-service.photodentro.edu.gr

http://aesop.iep.edu.gr

http://www.study4exams.gr

 https://cisco.webex.com/

https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/