Εξαιρετικοί οι εκπαιδευτικοί της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύουν, ωστόσο, πως «ουδείς αλάθητος»

Γεγονός είναι, ότι στην πλειοψηφία τους, οι δάσκαλοι που παρουσιάζουν τα μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης καθημερινά στην ΕΡΤ2 έχουν κερδίσει το χειροκρότημα μικρών και μεγάλων πανελληνίως.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Χαλανδρίου, οι οποίοι κλήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνουν κάτι που το πιθανότερο είναι πως δεν έχουν ξανακάνει: Να παραδώσουν το μάθημα… στον αέρα! Και μέχρι στιγμής τα έχουν πάει πολύ καλά -τόσο καλά που το υπ. Παιδείας σκέφτεται, να συνεχίσει τα μαθήματα αυτά, ακόμα και αφού ανοίξουν τα σχολεία.

Ωστόσο, το άγχος των εκπαιδευτικών (που -θυμίζουμε- τηλεπαρουσιαστές οι άνθρωποι δεν είναι) δεν λείπει και έτσι κάποια μικρά λαθάκια είναι αναπόφευκτα και… ανθρώπινα.

Ένα από αυτά παρατηρήσαμε σήμερα το πρωί, ενώ η δασκάλα των Μαθηματικών στο μάθημα για τη Β’ και Γ’ Δημοτικού παρέδιδε στα παιδιά τις κάθετες πράξεις. Μας το υπέδειξαν τα ίδια μας τα παιδιά, την ώρα της εκπομπής. Για να δούμε, θα το βρείτε;

Η συμπαθέστατη δασκάλα, εξηγούσε πολύ αναλυτικά και κατανοητά τις κάθετες πράξεις, όμως στην αφαίρεση των δεκάδων της ξέφυγε ένα μικρό λαθάκι (7-6=2).

Όπως και μέσα στην τάξη, έτσι και στην τηλεόραση, τέτοια λαθάκια συμβαίνουν. Και η παρατήρησή τους κάνει την όλη διαδικασία ακόμα πιο αληθινή. Μας δίνουν, όμως, πάντα την ευκαιρία να ακονίζουμε το μυαλό μας περισσότερο και να προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι.

Είμαστε σίγουροι πως και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος της ΕΡΤ2 πολύ σύντομα θα εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με την κάμερα και το μάθημά τους θα γίνει ακόμα πιο “άνετο” και μεταδοτικό.