Είσοδος στο σχολείο: Τι θα ισχύει από δω και στο εξής για τους ανεμβολίαστους γονείς

Είσοδος στο σχολείο: Τι θα ισχύει από δω και στο εξής για τους ανεμβολίαστους γονείς

Διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να μην κλείσουν τα σχολεία και να αποφευχθεί η διασπορά στις σχολικές μονάδες.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ

Όπως έχει επισημάνει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «Καμία συζήτηση για να κλείσουν τα σχολεία. Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν»

Edupass.gov.gr: Απαραίτητη η δήλωση self test για την είσοδο στο σχολείο

Στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, για τη δήλωση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων μαθητών.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» για τα Πανεπιστήμια - Προσεχώς και για τα σχολεία

Τι ισχύει εφεξής για την είσοδο των ανεμβολίαστων γονιών

Στις περιπτώσεις που ανεμβολίαστοι γονείς επιθυμούν να μπουν στο χώρο του σχολείου για ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών τους ή για προκαθορισμένο ραντεβού με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή με άλλο μέλος της σχολικής κοινότητας (πχ. ψυχολόγο, τη διεύθυνση του σχολείου)  θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να μπουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και να δηλώσουν το αποτέλεσμα του rapid test που έχουν υποβληθεί την προηγούμενη μέρα της επίσκεψής τους στο σχολείο. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να εκτυπώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να ζητήσουν αφού το καταχωρίσουν στην πλατφόρμα να αποσταλεί στη θυρίδα της σχολικής μονάδας η κατάστασή της.

Σημειώνεται ότι χωρίς την υποβολή rapid test οι γονείς δεν μπορούν να μπαίνουν στο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση παραλαβής ασθενή μαθητή περιμένουν στην έξοδο του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

”Πώς σου φάνηκε το ξύλο; Θα φας κι άλλο”: Σοκαριστικό βίντεο ξυλοδαρμού μαθήτριας από τα νότια προάστια

Παιδίατρος: “Προσοχή στα μικρά παιδιά – Νοσούν και διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον ιό”

Ασέλγεια 4χρονης στα Τρίκαλα: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο πατέρας της