Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 14:31
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα στον Κολωνό λόγω προβλήματος με το φυσικό αέριο

Σε προληπτική εκκένωση σχολικού συγκροτήματος στον Λόφο Κολωνού προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι αρμόδιες αρχές, έπειτα από ζημιά σε αγωγό φυσικού αερίου που βρίσκεται κοντά στα σχολεία.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αθηναίων, εργοληπτική εταιρεία που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του Δήμου πραγματοποιούσε εκσκαφή στην περιοχή, με σκοπό την αποκατάσταση βλάβης σε υπόγεια καλωδίωση, στο πλαίσιο εργασιών ηλεκτροφωτισμού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, προκλήθηκε ζημιά σε αγωγό φυσικού αερίου.

Ποια σχολεία εκκενώθηκαν στον Κολωνό

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση του 52ου Γυμνασίου και του 52ου Λυκείου, που βρίσκονται στην περιοχή του Λόφου Κολωνού.

Οι ίδιες πηγές του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στον αγωγό.

Η υπόθεση της Γκράβας επαναφέρει το ζήτημα της σχολικής ασφάλειας

Το περιστατικό στον Κολωνό σημειώνεται μετά την υπόθεση του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, το οποίο παρέμεινε κλειστό επί εβδομάδες έπειτα από αναφορές για οσμή φυσικού αερίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναδείξει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, καθώς από τους ελέγχους είχαν προκύψει σημαντικά κενά και μεγάλες αποκλίσεις της εγκατάστασης από όσα προέβλεπαν οι αρχικές μελέτες σχεδιασμού.

Το νέο συμβάν στον Κολωνό επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη αυξημένης προσοχής κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών κοντά σε σχολικές μονάδες, καθώς και τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης περιστατικών που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε επίσης:

10 φράσεις που κάθε παιδί έχει ανάγκη να ακούει από τους γονείς του

Οι «Οργανούληδες» επιστρέφουν στα σχολεία για 5η χρονιά – Ο νέος Οδηγός Υγείας για τα παιδιά

Ροή Ειδήσεων