Έκκληση από τον “Άλλο άνθρωπο”: Άμεση ανάγκη για τρόφιμα έχουν 450 οικογένειες ενόψει Πάσχα

Η Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων . Δεν κάνει «φιλανθρωπία», ούτε «ελεημοσύνη», με την τρέχουσα έννοια των λέξεων.

Τι είναι η  Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”

Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας και πρώην στέλεχος μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία που έμεινε άνεργος στα χρόνια της κρίσης, είδε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη αντίδραση το απλό που συχνά είναι δύσκολο να γίνει: να προσφέρει αυτό που μπορεί. Έτσι αποφάσισε να μαγειρέψει φαγητό στο σπίτι τους ια να το δώσει σε όσους το χρειάζονταν, χωρίς διακρίσεις. Η ιδέα άρχισε να επεκτείνεται, όταν παραγωγοί και πωλητές από τις λαϊκές αγορές πρόσφεραν από ένα προϊόν τους για το μαγείρεμα. Τελικά, η κοινωνική κουζίνα πήρε την απόφαση να μαγειρεύει τα φαγητά δημόσια, ώστε να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι και να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ όσων προσφέροουν και λαμβάνουν βοήθεια.

Το σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου» είναι στην οδό Πλαταιών 55 και Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο. Εκεί μπορούν όλοι όσοι το χρειάζονται να κάνουν το μπάνιο τους, να πιουν τον καφέ τους ή να πάρουν το πρωινό τους. Ακόμη, παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά του δημοτικού και έχει δημιουργηθεί θεατρική ομάδα. Η πρωτοβουλία της κοινωνικής κουζίνας,ενέπνευσε και άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργούν κοινωνικές κουζίνες στην Μυτιλήνη, την Σαλαμίνα και άλλες γωνιές της χώρας.

Έκκληση για βοήθεια

Με ανάρτηση που έγινε μέσω Facebook η ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας “Ένας άλλος άνθρωπος” απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να μπορέσει η συλλογικότητα να συνεχίσει το έργο της και παράλληλα να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα τρόφιμα ώστε οι οικογένειες που συντηρούνται μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να καταφέρουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με αξιοπρέπεια.

Το κείμενο της έκκλησης

Η κατασταση ειναι τραγικη,μας εχουν τελειωσει τα ΠΑΝΤΑ,ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ(ΡΥΖΙ,ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ,ΦΑΣΟΛΙΑ,ΦΑΚΕΣ,ΡΕΒΥΘΙΑ,ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΑΝΕΣ,ΓΑΛΑΤΑ,ΣΑΜΠΟΥΑΝ,ΧΛΩΡΙΝΕΣ,ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ,ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ,και την Μ. Τεταρτη θα δωσουμε οτι εχει απομεινει στην αποθηκη στις 450 οικογενειες για Πασχα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35 και

IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγουλα Πολυχρονοπουλου του Μιχαηλ

SWIFT / BIC: ETHNGRAA.

Paypal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos