“Έκλαιγε μόνο του για 2 ώρες μέσα στο σχολικό “: Ξεσπούν οι γονείς του 6χρονου Τριαντάφυλλου που “ξέμεινε” ολομόναχο (video)

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς του 6χρονου μαθητή που “ξεχάστηκε” για 2 ολόκληρες ώρες στο σχολικό. Το πρωτάκι έζησε εφιαλτικές στιγμές όταν έμεινε ολομόναχο για 2 ώρες στο πάρκινγκ όπου είχε σταθμεύσει το σχολικό χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του μικρού μαθητή.

Πώς ξέχασαν μέσα στο σχολικό τον μικρό μαθητή

Το εφιαλτικό συμβάν για τον 6χρονο μαθητή συνέβη την Παρασκευή σε σχολικό λεωφορείο στον Ασπρόπυργο Αττικής.  Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του Δημοτικού – δημόσιου σχολείου – σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου. Η μητέρα του εξάχρονου κατήγγειλε το περιστατικό, αφού επί δύο ώρες αναζητούσε το παιδί της και όταν εξακριβώθηκε τι συνέβη συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού και η συνοδός.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό – «Μας έψαχνε»

«Μας έψαχνε, πήρε αγκαλιά τη μητέρα του. Ήταν σαστισμένο, διψούσε, δεν είχε νερό στο μπουκάλι του».

Λαχτάρα, αγωνία, οργή. Είναι τα συναισθήματα που βίωσαν οι γονείς του Τριαντάφυλλου, μέχρι να βρεθεί το 6χρονο παιδί τους, το οποίο για δύο και πλέον ώρες αγνοείτο.

«Δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Είχε γραπωθεί πάνω μου. Σε καμία μάνα να μη συμβεί», λέει η μητέρα του.

Ξεσπούν στην κάμερα του LIVE NEWS και εξιστορούν πώς ο 6χρονος γιος τους βρέθηκε δύο ώρες μετά το σχόλασμα κλειδωμένος σε ένα σχολικό λεωφορείο.

«Έπρεπε η συνοδηγός να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα. Να δει αν ένα παιδάκι το πήρε ο ύπνος».

Η περιπέτεια του 6χρονου Τριαντάφυλλου

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η γιαγιά του Τριαντάφυλλου περίμενε να παραλάβει το εγγονάκι της. Είναι περασμένες 16.00 ωστόσο το σχολικό δεν έχει φανεί. Το παιδί κατά τις 16.30 δεν είχε έρθει ακόμα που είναι ο προβλεπόμενος χρόνος. Η γιαγιά καλεί τους γονείς του παιδιού.

«Ήμουν Σαλαμίνα και περίμενα πως και πως το καραβάκι για να έρθω», λέει ο πατέρας του.

Ο χρόνος κυλά και η αγωνία κορυφώνεται. Ο θείος του παιδιού πηγαίνει μέχρι το σχολείο εκεί όπου θα βρει την τελευταία εκπαιδευτικό στην πόρτα.

«Του λέει ότι όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο».

Γείτονες και συγγενείς έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και αναζητούν το παιδί.

«Είχαν βγει γείτονες και ψάχναμε του δρόμους»

Οι γονείς καλούν πρώτα την αστυνομία ενώ μετά κόπων και βασάνων βρίσκουν το τηλέφωνο του οδηγού ο οποίος τους αποκρίνεται με περίσσια βεβαιότητα ότι «όλα τα παιδιά έχουν κατέβει».

Έχουν συμπληρωθεί δύο ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού τους, με όλους τους ιθύνοντες να τους εξηγούν πως όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο.

«Δεν κοιμόταν»

Ο 6χρονος είναι και ο μοναδικός που δεν έχει ευθύνη αλλά έχει μνήμη, η οποία όπως καταγγέλλουν οι γονείς του αποκλειστικά στο LIVE NEWS, έχει επηρεαστεί από την τραυματική αυτή εμπειρία.

«Είχε μείνει τελευταίος μέσα στο λεωφορείο. Είχε κατέβει ήδη η συνοδός. Και εκεί το λεωφορείο αντί να κάνει στάση στο σπίτι μας λίγο πιο κάτω, που τον περίμενε η γιαγιά του, έκανε αναστροφή και πήρε άλλη κατεύθυνση».

Ο 6χρονος περιέγραψε στους γονείς του με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή που ακολούθησε το λεωφορείο το οποίο έφτασε μέχρι και τα διυλιστήρια.

Μόνος και αβοήθητος μέσα σε ένα κλειδωμένο λεωφορείο, έπαιρνε δύναμη από μια συμβουλή που του είχε δώσει ο πατέρας του λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

«Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, του είχαμε πει ότι ‘μην ανησυχείς, ό,τι και να συμβεί εγώ και η μάνα σου θα σε βρούμε’ και το είχε συγκρατήσει ο Τριαντάφυλλος».

Συνελήφθη οδηγός & συνοδός

Ο 45χρονος οδηγός και η 60χρονη συνοδός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

«Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι ότι το παιδί είχε ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και κατά τον έλεγχο ήταν στην τελευταία, πίσω πίσω στη γωνία και δεν το είδανε», λέει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής.

«Ακόμα κι αν κοιμόταν, έπρεπε η συνοδός να πάει πίσω να κοιτάξει κάτω από τα καθίσματα. Έπρεπε να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα», λέει η μητέρα του 6χρονου.

«Να γίνεται καταγραφή και πού κατεβαίνει το κάθε παιδί. Να υπάρχουν λίστες»

Η Γιώτα και ο Νίκος οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία, ζητούν μέσω του LIVE NEWS τη λήψη δραστικών μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου.

«Το παιδί παραδόθηκε στο πούλμαν, στον οδηγό και τη συνοδό. Καμία ευθύνη δε φέρουμε μετά την απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Από εκεί και πέρα το θέμα μάς έχει συνταράξει όλους γιατί κι εγώ μάνα είμαι. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου του 6χρονου.

Η Περιφέρεια μετακινεί καθημερινά 29.000 παιδιά σε όλο το λεκανοπέδιο και 3.000 στη Δυτική Αττική.

Σοκαρισμένοι οι γονείς για την περιπέτεια του γιου τους

Οι γονείς του 6χρονου παιδιού μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο δήλωσαν: «Με τον οδηγό και την συνοδό μετά το περιστατικό μιλήσαμε ελάχιστα» και αναρωτήθηκε ο πατέρας «πως γίνεται να μην είδαν το παιδί αν κοιμόταν».

Ο πατέρας ζήτησε να γίνεται διπλός έλεγχος και καταμέτρηση των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία. Η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι αρχικά πανικοβλήθηκε και ζήτησε από συγγενείς της να μεταφερθούν στο σχολείο άμεσα γιατί η ίδια βρισκόταν στην εργασία της.

Η μητέρα είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και όταν φέρνει στην μνήμη της τα λόγια που άκουσε από το σχολείο του παιδιού της τρέμει και ταράζεται.

Η θέση της δικηγόρου

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, μίλησε στο Live News και ανέφερε: «Τα περιστατικά αυτά επαναλαμβάνονται» και η δικηγόρος τόνισε ότι «δεν δικαιολογείται στην αρχή της χρονιάς να ξεκινάμε την σχολική χρονιά με τέτοια σοκαριστικά περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο” στην 4χρονη που πέθανε από ασιτία και δίψα

Spetses Mini Marathon 2022: Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στο νησί της Μπουμπουλίνας

Γονείς, προσοχή σε αυτό το σημάδι – Έτσι θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει μηνιγγίτιδα