Έκπληξη τα ποσοστά των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί – Το μήνυμα του 11χρονου Δημήτρη

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών: Αίτημα αδειοδότησης από τη Pfizer έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Αυξημένη είναι η ανταπόκριση των γονέων για να εμβολιάσουν έναντι της covid 19 τα παιδιά τους ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών

Από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού και όπως ανέφερε  στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 15.000 εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών και ότι έχουν κλειστεί περισσότερα από 40.000 ραντεβού. Στις 3 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων έναντι του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTec για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν νέα χιλιάδες νέα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών γίνονται σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Τα παιδιά λαμβάνουν μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων και όχι 30 όπως τα παιδιά 12 έως 17.

Όπως λένε και οι ειδικοί τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδών αποτέλεσαν έκπληξη για τους επιστήμονες καθώς η δυσπιστία που εκφράζει μεγάλο μέρος των γονιών για το εμβόλιο δεν είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για υψηλό αριθμό εμβολιασμών.

Εντούτοις όπως αποδείχθηκε οι γονείς πήραν την απόφαση να εμβολιάσουν τα παιδιά 5 -11 ετών ώστε να αυξηθεί το τοίχος ανοσίας στη χώρα μας. Τα παιδιά για μια ακόμη φορά δείχνουν το δρόμο στους 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σπύρος Μαζάνης: Τα παιδιά πηγαίνουν με ενθουσιασμό να εμβολιαστούν

Η υψηλή ανταπόκριση των γονιών στον εμβολιασμό των παιδιών επιβεβαιώθηκε και από τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη

που ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός έχει αγκαλιαστεί από το γονείς.

«Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Μαζάνης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των εμβολίων», τόνισε.

Το μήνυμα του 11χρονου Δημήτρη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 11χρονος  Δημήτρης μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού που εξηγεί στο MEGA τους λόγους που έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Το κάνω για την υγεία μου, και για να χαίρομαι τους φίλους μου και για να μην κολλήσω και μένω σπίτι και χάνω το σχολείο».