Έκτακτη είδηση: 1061 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού -32 νεκροί

Στα 1061 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το προφίλ των ασθενών

Ανακοινώθηκαν 95 νέα κρούσματα ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε στα 32. 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 12 γυναίκες – οι υπόλοιποι άνδρες. 47 από τους 49 ηλικίας άνω των 65. 5 έχουν βγει από τη ΜΕΘ

Ο μέσος όρος συμπτωμάτων είναι 5 μέρες ενώ μέχρι τη νοσηλεία είναι 7 ημέρες για τον τραγικό μέρος του θανάτου είναι 14 ημέρες. 1-15 ημέρες είναι η διάρκεια νοσηλείας.

32 νεκροί

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί. Εξ αυτών, οι 25 είναι άνδρες και επτά είναι γυναίκες , οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα.

Η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν μια αβεβαιότητα. Αλλά με βάση αυτά είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο, τύπου Ιταλίας, δεν ακολουθείται. Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα».

Τι ειπώθηκε για την κολχικίνη και την καρδιοτοξικότητα του ιού

Αναφορικά με την κολχικίνη, φάρμακο που ομάδα Ελλήνων δοκιμάζει για τον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Φαίνεται ότι ο ιός είναι καρδιοτοξικός, η παρουσία γρίπης και μόνο εξαπλασίαζε τον κίνδυνο εμφράγματος. Δεν είναι γνωστό με ποιον μηχανισμό το κάνει, ομάδα καθηγητών έχει κάνει εισήγηση για την κολχικίνη, θα το δώσουμε και ελπίζουμε να προστατέψει τους νοσούντες».