Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων (video)

Η χρυσή πρωταθλήτρια Νίκη Αγάθου και η συναθλήτριά της Ελένη Ρίζου από τον Σύλλογο Ρυθμικής Μοσχάτου ‘Σφιγμός´, που θα αγωνιστεί στο ensemble νεανίδων στη Μόσχα με άλλες 5 ταλαντούχες Ελληνίδες αθλήτριες, βρίσκονται από χθες στην Μόσχα. Θα ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία της συμμετοχής στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, με αθλήτριες από 60 χώρες, από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου. Συνολικά 9 αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας: οι 6 του ensemble (Ίλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρόνικου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου) και 3 του ατομικού (Ανδρονίκη Αγάθου, Εβίτα Γιαννοπούλου και Ειρήνη Κομψελίδου).

Tο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων είναι ένας καινοτόμος θεσμός, τον οποίο εισήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) για να φέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή τις νεότερες γενιές αθλητών, όχι μόνο στη ρυθμική αλλά και στην ενόργανη γυμναστική, καθώς το αντίστοιχο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων διοργανώθηκε στα τέλη Ιουνίου στην Ουγγαρία.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή (19/07) με το πρώτο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα. Στο ατομικό θα λάβουν μέρος η Γιαννοπούλου στο σχοινάκι και η Αγάθου στην μπάλα, ενώ το ελληνικό ανσάμπλ νεανίδων θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 5 κορδέλες.

Το Σάββατο (20/07) θα διεξαχθεί το δεύτερο μισό του προκριματικού, με την Αγάθου να αγωνίζεται στις κορύνες, την Κομψελίδου στην κορδέλα και την Εθνική ανσάμπλ στα 5 στεφάνια. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (21/07) με τους τελικούς οργάνων, σε καθέναν από τους οποίους θα βρεθούν οι οκτώ κορυφαίες αθλήτριες ή ομάδες.

Στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων έχουν δηλώσει συμμετοχή 134 αθλήτριες του ατομικού και 33 εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 60 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 19 Ιουλίου
09:00 – 16:30: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων, 1ο σκέλος (σχοινάκι, μπάλα)
18:30 – 21:00: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ νεανίδων, 1ο σκέλος

Σάββατο 20 Ιουλίου
09:00 – 16:30: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
18:30 – 21:00: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ νεανίδων, 2ο σκέλος

Κυριακή 21 Ιουλίου
12:00 – 16:30: Τελικοί οργάνων ατομικού νεανίδων και ανσάμπλ νεανίδων

Δείτε τη συνέντευξη της Ιφιγένειας Τσαντίλη από το Body in Balance Greece στις αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής του Συλλόγου Μοσχάτου «Σφιγμός»: