«Έπεσα κάτω και με κλώτσαγε στην κοιλιά»: Τι είπε ο μαθητής που δέχτηκε ξύλο από πατέρα συμμαθήτριάς του

Θυμό και αποτροπιασμό μας προκάλεσε η είδηση του ξυλοδαρμού μαθητή από τις Φιλιππίνες, από πατέρα συμμαθήτριάς του σε σχολείο της Αθήνας, πριν από μερικές ημέρες.

Το παιδί, το οποίο μετά τον ξυλοδαρμό του κατέληξε στο νοσοκομείο, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τις βίαιες στιγμές που έζησε και πώς κατέληξε στο νοσοκομείο:

«Στο σχολείο, το μπουκάλι του φίλου μου ήταν ανοιχτό και καταλάθος έπεσε και έβρεξε τη συμμαθήτριά μου. Μετά εκείνη γύρισε θυμωμένη και με έβρεξε και αυτή. Της ζήτησα συγγνώμη χωρίς να φταίω κι αυτή νευρίασε και μου είπε ότι θα τα πει όλα στον πατέρα της. Όταν βγήκαμε στον διάδρομο του σχολείου, με χτύπησε με ένα μπουκάλι, το οποίο ήταν γυάλινο και τότε το πήρα κι εγώ και το πέταξα κατά πάνω της.

»Την επόμενη ημέρα ήρθε ο πατέρας της, ο οποίος άρχισε να μου φωνάζει και με απειλούσε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά μου. Τον έβρισα κι εγώ γιατί στεναχωρήθηκα που μιλούσε άσχημα για την οικογένειά μου.

»Τότε αυτός νευρίασε και άρχισε να με χτυπάει παντού κι εγώ έπεσα κάτω από τα χτυπήματά του. Και ενώ ήμουν κάτω στο πάτωμα, συνέχισε να με χτυπάει με κλωτσιές στην κοιλιά μου. Μετά προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά ζαλιζόμουν πάρα πολύ και έπεσα πάλι κάτω. Αυτός είχε προλάβει και είχε φύγει.»

Μήνυση από την διευθύντρια του σχολείου και τη μητέρα του παιδιού

Το τραγικό αυτό περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία, καθώς έχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Εκ των υστέρων, η διευθύντρια του σχολείου και η μητέρα του 11χρονου υπέβαλαν μήνυση κατά του 53χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων έχουν ζητήσει και την εξέταση του 11χρονου από ιατροδικαστή.

Στο πλαίσιο των ερευνών θα εξεταστούν και καταγγελίες από ανθρώπους του σχολικού περιβάλλοντος που ανέφεραν πως ο δράστης της επίθεσης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για ρατσιστικές απόψεις.