Σοκ σε σχολείο της Αθήνας: Πατέρας επιτέθηκε και χτύπησε 10χρονο αλλοδαπό συμμάθητή του παιδιού του

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας με θύμα έναν 10χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες σημειώθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στους Αμπελοκήπους.  Θύτης φέρεται να είναι ο πατέρας μιας μαθήτριας που φοιτά στην ίδια τάξη με το θύμα.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με το Έθνος, το παιδί δέχτηκε επίθεση από πατέρα συμμαθήτριάς του το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν εκείνος πλησίασε τον 10χρονο και τον χτύπησε.  Ο 10χρονος μαθητής από τις Φιλιππίνες έπαιζε την περασμένη Πέμπτη μαζί με την κόρη του άντρα στο σχολείο.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στα παιδιά με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να πάει στο σχόλασμα των παιδιών ο πατέρας της μαθήτριας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές χτύπησε το παιδί, παρουσία μαρτύρων.

Ο 10χρονος εξαιτίας των χτυπημάτων νοσηλεύτηκε στο Παίδων για 2 μέρες

Σύμφωνα με ανθρώπους του σχολείου που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ο δράστης είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις.  Ο 10χρονος μαθητής πήγε μαζί με τη μητέρα του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες.  Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν οι βλάβες που υπέστη είναι «απλές σωματικές» ή «επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

Οι γονείς του 10χρονου και η διευθύντρια του σχολείου μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του δράστη, ο οποίος κρυβόταν για σχεδόν δύο ημέρες για να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών.