Επιστροφή στα Δημοτικά για 8 στους 10 μαθητές – Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στο σχολείο

Οι μαθητές Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων επέστρεψαν στα θρανία μετά από 85 μέρες απουσίας για να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά.  Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ενώ στις 12 Ιουνίου για τα Ειδικά Σχολεία.

8 στους 10 μαθητές επέστρεψαν στα θρανία

Παρά τον αρχικό δισταγμό και την άρνηση πολλών γονιών να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εντούτοις σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, “Το 80% των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου προσήλθε  στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους”.

Η αυξημένη προσέλευση των μαθητών δικαιολογείται αφενός από την επιστροφή των γονιών στη δουλειά, την επιθυμία των μαθητών να γυρίσουν στο σχολείο και να ξαναβρεθούν με τους φίλους και τους συμμαθητές τους, αλλά και στην ευρύτερη χαλάρωση των μέτρων.

Με 15 μαθητές ανά τάξη και διαλείμματα εκ περιτροπής θα συνεχιστει η σχολική χρονιά

Η χθεσινή ημέρα, ήταν αφιερωμένη στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν λειτουργούν τα κυλικεία. Σε όλες τις σχολικές αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.

Τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω έλλειψης αρκετών εκπαιδευτικών. Ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς μαθητών σε ολοήμερα έχουν το δικαίωμα μειωμένου ωραρίου για να παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.