Εργαζόμενες μαμάδες αυτή η είδηση θα σας κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενες

Εργαζόμενες μαμάδες αυτή η είδηση θα σας κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενες

Αν είσαι εργαζόμενη μαμά ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να αφήνεις κάθε μέρα το παιδί σου σε «ξένα» χέρια και να επιστρέφεις σε αυτό πολλές ώρες αργότερα.

Ζηλεύεις τα προνόμια που ακούς ότι απολαμβάνουν εργαζόμενες μαμάδες σε άλλες χώρες και εύχεσαι να αλλάξει το εργασιακό τοπίο ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο φιλικό για τις μαμάδες σαν και σένα.

Επιτέλους, η επιθυμία σου εισακούστηκε καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, η χώρα μας αποκτά στην πράξη πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας, την εξισορρόπηση προσωπικής-επαγγελματικής ζωής και τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις ηγεσίας.

Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις

Η υφυπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας της στο συνέδριο «Shaping Europe’s Demographic Future» αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και την επίσπευση της προόδου στον τομέα της ισότητας των φύλων που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, «προωθούμε οριζόντια μέτρα σε όλους τους τομείς πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας, την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις ευθύνης». Η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες, η απονομή Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας.

Στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας και της εξισορρόπησης μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, το Υπουργείο θα δημιουργήσει μονάδες παιδικής φροντίδας για τα βρέφη των εργαζομένων, ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών, εντός των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ με τον νέο εργασιακό νόμο 4808/2020 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας. Επίσης, με το συγκεκριμένο νόμο συμπληρώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο των αδειών και των λοιπών διευκολύνσεων για γονείς και φροντιστές, καθώς και της προστασίας από την απόλυση των γονέων που κάνουν χρήση των προβλέψεων αυτών για την ανατροφή των παιδιών τους.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Παράλληλα η υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, στο οποίο ενσωματώνονται για πρώτη φορά στοχευμένες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα και δράσεις από όλα τα Υπουργεία.

«Το Εθνικό Σχέδιο έχει ως στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Η ισότητα των φύλων αποτελεί για εμάς κάτι παραπάνω από προτεραιότητα. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας μας», κατέληξε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Συρεγγέλα.

Διαβάστε επίσης:

“Χάλκινη” η 17χρονη Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο

“Μπαμπά χαλάρωσε και απόλαυσε κάθε στιγμή με το παιδί σου” – Το γράμμα ενός πατέρα στον εαυτό του

Χριστούγεννα 2021: Συγκεντρώνουμε παιδικά βιβλία για τους μικρούς ασθενείς των ογκολογικών νοσοκομείων

Η επιλογή του Νηπιαγωγείου του παιδιού σου είναι θεμελιώδης για όλα τα υπόλοιπα μαθητικά του χρόνια