Η επιλογή του Νηπιαγωγείου του παιδιού σου είναι θεμελιώδης για όλα τα υπόλοιπα μαθητικά του χρόνια

Για κανέναν σχεδόν γονιό δεν είναι εύκολος ο πρώτος μεγάλος αποχωρισμός από το παιδί του, όταν έρχεται η ώρα να πάει αυτό για πρώτη φορά στο σχολείο. Για όλους τους γονείς, όμως, βαθιά επιθυμία είναι τα πρώτα αυτά βήματα να παρέχουν στο παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα το προετοιμάσουν για μια ζωή με χαρές και επιτυχίες.

Όταν έρχεται, λοιπόν, η ώρα της επιλογής του κατάλληλου Νηπιαγωγείου, αυτό που οι περισσότεροι θα πρέπει να αναζητάμε είναι το περιβάλλον, το οποίο θα οικοδομήσει ισχυρά θεμέλια στην κοινωνική, ψυχο-συναισθηματική και ακαδημαϊκή του δεινότητα. Ένα σχολείο που, φεύγοντας από εκεί, το παιδί μας θα πατά γερά στα πόδια του. Και θα είναι έτοιμο να αδράξει ό,τι άλλο του φέρει η ζωή, με θέληση και αυτοπεποίθηση.

Πώς θα διακρίνουμε, όμως, ότι ΑΥΤΟ είναι το Νηπιαγωγείο που τα προσφέρει όλα αυτά;

Οι περισσότεροι γονείς θα απαντήσουν πως, όταν βρεις το κατάλληλο Νηπιαγωγείο για το παιδί σου “το νιώθεις”. Μπαίνοντας σε ένα κτήριο νέας κατασκευής, φωτεινό, καθαρό, ευάερο… ανοίγει η ψυχή σου!

Αντικρίζοντας τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, αντιλαμβάνεσαι πως ‘εδώ οι άνθρωποι επενδύουν ουσιαστικά στο μέλλον’.

Δεκέμβριος γεμάτος δράσεις και παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι χώροι του εστιατορίου, οι τουαλέτες, τα ολοκαίνουργια παιχνίδια, σαφώς σε προδιαθέτουν να θες το παιδί σου να κινείται σε έναν τόσο όμορφο χώρο.

Ο Διαμαντίδειος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, ο οποίος φέτος λειτουργεί για πρώτη χρονιά, αποδεικνύεται πολλά παραπάνω από όλα αυτά.

Ένα Νηπιαγωγείο στο οποίο νιώθεις καλά ΚΑΙ εσύ ΚΑΙ το παιδί

Αυτό που έκανε το Νηπιαγωγείο της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης να ξεχωρίσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του δεν ήταν μόνο το “βαρύ” εκπαιδευτικό του όνομα, όπως ο καθένας θα περίμενε.

Ούτε οι υπέροχες εγκαταστάσεις, τις οποίες κανείς μπορεί να συναντήσει και σε άλλα ιδιωτικά σχολεία -αν και όχι σε πολλά…

Ήταν οι άνθρωποι, οι οποίοι υποδέχονται τους μικρούς μαθητές. Αυτοί που για τα επόμενα σχολικά τους χρόνια θα ανοίξουν τα μάτια, τα μυαλά και τις ψυχές τους για να βάλουν μέσα ό,τι καλό έχει να τους μάθει αυτός ο κόσμος.

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά πως τα παιδιά έρχονται στο Νηπιαγωγείο για να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Να μάθουν πώς να λειτουργούν στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εμπειρίες, μέσα από παιχνίδι και συναρπαστικές δράσεις!

Οι δάσκαλοι αυτοί, έχουν ετοιμάσει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο με διασκεδαστικό τρόπο θα μυήσει τα παιδιά στον λόγο και την αριθμητική. Στόχος, όμως, πάντα θα παραμένει να ενισχύσουν την ανάγκη τους για δημιουργικότητα και φιλομάθεια!

Ασφάλεια – Ψυχαγωγία – Οργάνωση

Το κατάλληλο Νηπιαγωγείο για το παιδί σου οφείλει να του παρέχει ασφάλεια. Να διαβεβαιώνει τον γονιό πως “εμείς είμαστε εδώ για ό,τι συμβεί”. Και το Νηπιαγωγείο της Λεοντείου το κάνει αυτό, αφού φέρνει σε επαφή όλα τα παιδιά με ψυχολόγο και λογοπεδικό.

Η οργάνωση είναι, επίσης, κομβικής σημασίας. Ειδικά σε μια εποχή που οι περισσότεροι γονείς εργάζονται και αναγκάζονται να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι. Το Διαμαντίδειο παρέχει καθημερινή σίτιση σε όλους τους μαθητές με σπιτικό φαγητό που παρασκευάζεται στο σχολείο.

Η δε λειτουργία του λαμβάνει χώρα από τις 6:30 έως τις 17:30, για να διευκολύνει τους γονείς που εργάζονται, ακόμα περισσότερο.

Και φυσικά, από το σχολείο δεν λείπει η ψυχαγωγία, είτε μέσα από ποικίλες, πρωτότυπες δράσεις, είτε μέσω της άθλησης. Για τον σκοπό αυτό, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται την πισίνα 1 φορά την εβδομάδα!

Γνωρίστε το Διαμαντίδειο Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης! Οι κρατήσεις θέσεων για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Διαμαντίδειος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης
Ιστοσελίδα: neasmyrni.leonteios.gr/nipio/
Τηλέφωνο: 210-9418011
email: [email protected]