Εργαζόμενη μαμά 3 παιδιών: «Έτσι τα βγάζω πέρα στην καραντίνα»

Γράφει η μαμά-blogger Dana Cohn

«Η ταυτότητά μου αποτελείται από διάφορους τίτλους: Μαμά, σύζυγος, κόρη, αδερφή, φίλη, συνάδελφος, λάτρης της μόδας, δημιουργικό πνεύμα. Και ανά διαστήματα αναλαμβάνω και έναν διαφορετικό από αυτούς τους ρόλους. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι ξαφνικά στο σπίτι με την οικογενειά μου 24 ώρες το 24ωρο, κάνοντας ζογκλερικά για να ισορροπήσω δουλειά, μαθήματα παιδιών και ένα κοινό γραφείο με τον άνδρα μου. Οι νέες συνθήκες επιβάλουν να τα κάνω όλα με τη μία. Είναι μία αδιανόητη απαίτηση.

Και ενώ κάνω το καλύτερο που μπορώ για όλους, συνειδητοποιώ τη σημασία του να φροντίσω τον εαυτό μου και το πνεύμα μου. Στην εποχή του υποχρεωτικού εγκλεισμού, για να μπορέσω να αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους  χρειάζεται να είμαι ήρεμη και να έχω καθαρό μυαλό. Πώς το πετυχαίνω αυτό;

Ξεκινώ τη μέρα μου με λίγες ήσυχες στιγμές, βαθιές ανάσες και διαλογισμό

Μην ανοίξετε την τηλεόραση αν δεν απολαύσετε το πρωινό σας με την οικογένειά σας και αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βοηθήσετε τα παιδιά με τα μαθήματά τους.

Ελέγχω ό,τι μπορώ – Δεν αγχώνομαι για όσα δεν μπορώ να ελέγξω

Μεγάλη κουβέντα αυτή… Πραγματικά, όμως, δεν έχει νόημα να σκέφτομαι τι θα γίνει αν δεν ανοίξουν ξανά τα σχολεία ή πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Είναι χαμένη ενέργεια και μου χαλά τη διάθεση όλη μέρα. Δεν μπορώ να ελέγξω όσα γίνονται στον κόσμο, αλλά μπορώ να ελέγξω τι θα γίνεται στο σπίτι μου.

Τηλεφωνώ καθημερινά σε κάποιον που αγαπώ

Νιώθεις πολύ καλύτερα όταν βλέπεις πως και οι φίλοι σου βιώνουν ό,τι και εσύ.

Επιστρέφω σε όσα αγαπούσα ως παιδί

Ζωγραφίζω με τα παιδιά μου, χοροπηδάμε στο κρεβάτι… Αυτά που λατρεύαμε να κάνουμε στα 10 συνεχίζουν να μας αρέσουν, αν τους δώσουμε λίγο χρόνο.

Αρχίζω ένα νέο βιβλίο

Αφού κοιμηθούν τα παιδιά μου το βράδυ προσπαθώ να βρω χρόνο για να διαβάσω. Είναι πολύ προτιμότερο από το να βλέπω τηλεόραση!

Κάνουμε τηλε-διασκέψεις με τους φίλους μας

Μιλάμε όλοι μαζί και -γιατί όχι;- πίνουμε και ένα κρασί.

Αν δω κάτι πριν κοιμηθώ φροντίζω να είναι κάτι ευχάριστο

Τον πρώτο καιρό με τον άνδρα μου βλέπαμε ειδήσεις, με αποτέλεσμα να ξυπνώ μέσα στη νύχτα με εφιάλτες. Πλέον βάζουμε κωμωδίες και κοιμόμαστε πολύ καλύτερα!

Πολλές αγκαλιές και επαφή με τα παιδιά μου

Δεν ξεχνώ πως και εκείνα στρεσάρονται με όσα συμβαίνουν, ακόμα κι αν δεν το δείχνουν. Φροντίζω, λοιπόν,  να κουβεντιάζω μαζί τους όσο γίνεται περισσότερο και να τα αγκαλιάζω πολύ πιο συχνά.

Κάθε μέρα έχει τα πάνω της και τα κάτω της… και αυτό δεν είναι κακό!

Η κατάσταση αυτή θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα. Πρόκειται για μαραθώνιο –όχι για σπριντ. Τίποτε από όσα ζούμε δεν είναι φυσολογικό και όλοι το παλεύουμε μέρα με τη μέρα. Πού θα πάει; Θα τα καταφέρουμε!

Πηγή: popsugar.com