Έχετε ταλέντο στην τεχνολογία; Ετοιμάστε την εργασία σας και πάρτε μέρος στο 7ο Διασχολικό Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Είστε μαθητές και αγαπάτε την τεχνολογία; Δείτε τι project μπορείτε να υλοποιήσετε παρακάτω, καλέστε συμμαθητές σας που αγαπούν εξίσου αυτού του τύπου τις εργασίες και είτε σε group, αλλά είτε και ομαδικά ξεκινήστε τη δουλειά. Το 7ο Διασχολικό Φεστιβάλ Τεχνολογίας απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και στόχο έχει να αναδείξει το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους στον τομέα της τεχνολογίας.

H Νέα Γενιά Ζηρίδη ανακοίνωσε το 7ο Διασχολικό Φεστιβάλ Τεχνολογίας (7th IT Festival), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με ατομικές ή ομαδικές εργασίες εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου, οι οποίες εντάσσονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Παρουσίαση (π.χ. PowerPoint, Keynote). Απευθύνεται μόνο σε μαθητές Δημοτικού.
  2. Βίντεο (π.χ. Movie maker, iMovie)
  3. Προγραμματισμός σε Scratch (π.χ. Αφήγηση ψηφιακής ιστορίας, δημιουργία ψηφιακού παιχνιδιού)
  4. Ρομποτική / Εφαρμογή STEM (π.χ. LEGO, Arduino, Raspberry pi)
  5. Iστολόγιο (Blog) ή Ιστοσελίδα (website)
  6. Δημιουργία Ψηφιακής Ιστορίας με την τεχνική «Stop Motion»
  7. Υλοποίηση εφαρμογής ή παιχνιδιού για υπολογιστή ή κινητή συσκευή (π.χ. GameMaker, Kodu, App Inventor).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου http://www.ziridis.gr/el/news/it-festival ή μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο itfestival@ziridis.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 2106685600