Φωτιά στην Πεντέλη: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των παιδιών από το Παίδων Πεντέλης – Η κατάσταση της υγείας τους

Κόρινθος: Σοβαρά τραυματισμένη 16χρονη στο τροχαίο

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 36 παιδιών από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. 

21 παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο.

Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μ. Γκάγκα: Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τα παιδιά από το Παίδων Πεντέλης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε στην ΕΡΤ: «Θέλω να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά είναι καλά και δεν έχουν τρομάξει. Πολλά παιδάκια πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Το ΕΚΑΒ είναι επί ποδός».
poulman__1_
poulman__2_
poulman__3_

Πυροσβεστική: Καμία κλήση για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική για την φωτιά στην Πεντέλη. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Αρτοποιός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη με δύο ομάδες «Δευκαλίωνα» και με δύο τροχοφόρους φορτωτές.

Οκ. Αρτοποιός τόνισε ότι καμία κλήση για τραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς δεν έχει δεχτεί η Πυροσβεστική και ανέφερε ότι τα νοσοκομεία είναι σε μέγιστη ετοιμότητα. Σε ετοιμότητα και τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στην κατάσβεση και δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής με 32 υδροφόρες, 6 χωματουργικά μηχανήματα και 5 λεωφορεία για την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και πολλούς εθελοντές, συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ντράφι και την Πεντέλη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα σπίτια – Eφιαλτικό σκηνικό -Έκκληση για τα ζώα – Εκκένωση του Παίδων Πεντέλης

Χανια: Δραματικές στιγμές για 18χρονη που τραυματίστηκε την ώρα του σερφ

Φωτιά στην Πεντέλη – Έκκληση από το Λιμεναρχείο Ραφήνας – “Όχι στις θαλάσσιες δραστηριότητες αύριο – Σοβαρός λόγος”