Φωτιά στη Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα σπίτια – Eφιαλτικό σκηνικό -Έκκληση για τα ζώα – Εκκένωση του Παίδων Πεντέλης

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην Πεντέλη, με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Από τις 7 το απόγευμα, άρχισαν να εκκενώνονται σταδιακά το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σε καθεστώς γενικής επιφυλακής έχει τεθεί το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Αττικής για τη φωτιά στην Πεντέλη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα.

Όπως είπε, κατά την έκτακτη ενημέρωση για το πύρινο μέτωπο, έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το 112 για την προστασία των πολιτών, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας κ. Σκέρτσου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Έκκληση για τα πυρόπληκτα ζώα – Δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία.

Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας).

Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να εκκενώσει λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών του ή λόγω εγκλωβισμένων ζώων σε ανάγκη και δεν μπορεί να τα βοηθήσει άμεσα, μπορεί να καλέσει στο 213.1364935.

Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Άπαντες μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Την επιχείρηση μεταφοράς των παιδιών συντονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

poulman__1_
poulman__2_
poulman__3_

Γιώργος Πατούλης: Δύσκολη η κατάσταση στην Πεντέλη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση.

«Δίνεται μια μεγάλη μάχη. Είναι μια μεγάλη φωτιά με ισχυρό άνεμο και με δυσκολία τα εναέρια μέσα μπορούν να συνδράμουν. Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις επίγειων μέσων».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «στην κατάσβεση συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα της περιφέρειας. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν καταστάσεις που είναι απρόβλεπτες».

Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αιτήματα μεταφοράς κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με την περιφέρεια ωστόσο να έχει διαθέσει πέντε λεωφορεία για οποιαδήποτε χρήση.

«Βρισκόμαστε σε καλή συνεργασία με τους κάτοικους. Όλοι να είναι σε ετοιμότητα. Είμαστε εδώ και ό,τι μας ζητηθεί θα το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση οι γονείς της Πισπιρίγκου μαζί με την αδερφή της – Μηνύουν τον γιατρό Ηλιάδη που τους στοχοποίησε

“Βράζει” η χώρα από τα κρούσματα – Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Μάσκες τώρα για να μη θυμηθούμε τα lockdown»

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Ντράφι – “Πρέπει να σβηστεί άμεσα αλλιώς θα έχουμε έχουμε πρόβλημα “