“Βράζει” η χώρα από τα κρούσματα – Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Μάσκες τώρα για να μη θυμηθούμε τα lockdown»

Την εβδομαδιαία έκθεση κρουσμάτων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ που αφορά την περίοδο 11 -18 Ιουλίου, σημειώνοντας ότι καταγράφηκαν 148.435 κρούσματα COVID-19  200 θάνατοι ενώ 115 είναι διασωληνωμένοι.

Το επιδημικό κύμα, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη, δυναμώνει συνεχώς καθώς πλησιάζει στην κορύφωσή του.Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων εντοπίζεται σε τουριστικές περιοχές λόγω του κλίματος χαλάρωσης κατά την περίοδο διακοπών.

Σχεδόν 60.000 κρούσματα στην Αττική μέσα σε μία εβδομάδα

Σχεδόν τις 60.000 φτάνουν τα κρούσματα  στην Αττική, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση που διεξάγει ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας καταγράφηκαν 59.786 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία μοιράζονται στις οκτώ Περιφερειακές Ενότητες ως εξής:

  • Ανατολική Αττική: 7.194 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 9.185 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 2.396
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 8.279
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 17.102
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 7.549
  • Πειραιάς: 7.140
  • Νήσοι: 941

ΠΟΥ Ευρώπης: «Πάρτε μέτρα τώρα για να αποφευχθεί η ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο»

Σε κατάσταση συναγερμού εισέρχεται εκ νέου η Ευρώπη  μιας και οι νέες υποπαραλλαγές της «Όμικρον» φέρνουν  ένα νέο πανδημικό κύμα.

Ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει του πανδημικού κύματος. 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων … την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η Νικολούλη παίρνει θέση για τη νέα δίωξη της Πισπιρίγκου και την «σφάζει»

Κουφονήσια: 16χρονη έκανε βουτιά από τα βράχια και χτύπησε – Η κατάσταση της υγείας της

Ο 15χρονος Αχιλλέας δίνει μάχη για να αποκατασταθεί από την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη – Πώς θα βοηθήσουμε