Κουφονήσια: 16χρονη έκανε βουτιά από τα βράχια και χτύπησε – Η κατάσταση της υγείας της

Κουφονήσια: 16χρονη έκανε βουτιά από τα βράχια και χτύπησε - Η κατάσταση της υγείας της

Mια 16χρονη τουρίστρια που κολυμπούσε στην παραλία Ιταλίδα στο Κουφονήσι, χτύπησε πάνω στα βράχια και τραυματίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

16χρονη τουρίστρια έκανε βουτιά στα βράχια και ανασύρθηκε λιπόθυμη

Το κύμα τη χτύπησε τη στιγμή που αναδυόταν στην επιφάνεια της θάλασσας και την πέταξε πάνω στα βράχια, με συνέπεια να τραυματιστεί. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός, αφού η κοπέλα δεν ανακτούσε τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο protothema.gr, η νεαρή κοπέλα είχε μόλις επιχειρήσει βουτιά από ψηλό σημείο και ο κυματισμός την χτύπησε τη στιγμή που αναδυόταν από το νερό.

Δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το κύμα την πέταξε κυριολεκτικά πάνω στο βράχο προκαλώντας τον τραυματισμό της. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν παρών στο συμβάν, «η κοπέλα ανασύρθηκε λιπόθυμη με σπασμένο χέρι και είχε χτυπήσει άσχημα και στη πλάτη. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Κέντρο Υγείας και την αστυνομία, όμως κανείς δεν απαντούσε επί μια ώρα».

Ο αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, «τελικά ήρθε ένα καϊκι που μεταφέρει τουρίστες στις παραλίες και έτσι καταφέραμε να μεταφέρουμε την κοπέλα στη χώρα», προκειμένου να μεταφερθεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού και να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πλέον η κατάσταση της υγείας της, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Διακομίσθηκε στη Νάξο

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίου, Αντώνης Κωβαίος, η 16χρονη διακομίσθηκε με συνοδεία γιατρού στο Νοσοκομείο Νάξου, όπου με την εποπτεία της Δντριας Καλλίτσας Φραγκίσκου και του Δντη ανθρώπινου δυναμικού και ορθοπεδικού γιατρού κ. Ραπτάκη πραγματοποιήθηκαν όλοι οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι. Επίσης, έγινε πλήρης έλεγχος σε αξονικό τομογράφο, όπου διαπιστώθηκε ότι πέρα από τα τραύματα που προκλήθηκαν από το συμβάν του τραυματισμού, δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία της. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης η 16χρονη εξήλθε του Νοσοκομείου Νάξου και αναρρώνει σε κατάλυμα, με την εικόνα της υγείας της να είναι καλύτερη.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε Μονάδες Υγείας της Χαλκιδικής

Η Νικολούλη παίρνει θέση για τη νέα δίωξη της Πισπιρίγκου και την «σφάζει»

Υπ. Υγείας: Προστατεύει τα διεμφυλικά (intersex) άτομα – Η μεγάλη αλλαγή προς όφελος των παιδιών – H μαρτυρία της μαμάς Ρηνιώς