Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, 10:22
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

28η Οκτωβρίου: Πού ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις – Τι ισχύει σε Αττική και Εύβοια

Η κακοκαιρία αλλάζει το πρόγραμμα των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, με μαθητικές παρελάσεις να ματαιώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δείτε πού δεν θα παρελάσουν οι μαθητές, τι ισχύει στην Αττική και ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αλλαγές.

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γιορτάζεται με αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε ακυρώσεις μαθητικών παρελάσεων, με βασικό κριτήριο την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των πολιτών που θα βρίσκονταν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς.

Οι αποφάσεις δεν είναι ενιαίες για όλη τη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις, ενώ σε άλλες οι δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν κανονικά ή το πρόγραμμα έχει τροποποιηθεί.

Σε ποιες περιοχές ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις

Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες

Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ματαιώνονται οι μαθητικές παρελάσεις στη Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται.

Στη Σκιάθο, η μαθητική παρέλαση ακυρώθηκε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άλλαξε. Η δοξολογία μεταφέρθηκε για τις 17:00 στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και στις 17:30 θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Από τα σχολεία θα παραστούν μόνο οι σημαιοφόροι.

Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες δεν θα πραγματοποιηθεί το μαθητικό σκέλος των παρελάσεων. Η απόφαση αφορά επίσης συλλόγους, οργανώσεις και σωματεία που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Δωδεκάνησα

Ακυρώνονται όλες οι μαθητικές παρελάσεις στα Δωδεκάνησα. Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς στην περιοχή έχει εκδοθεί κόκκινη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Εύβοια: Σε ποιους δήμους δεν θα παρελάσουν οι μαθητές

Ακυρώσεις έχουν ανακοινωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές της Εύβοιας. Οι μαθητικές παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν:

  • Στη Χαλκίδα
  • Στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
  • Στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων
  • Στον Δήμο Ερέτριας
  • Στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου
  • Στη Σκύρο

Στη Χαλκίδα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μόνο η παρέλαση του Λόχου Παρελάσεως της Σχολής Πεζικού, ενώ οι υπόλοιπες επετειακές εκδηλώσεις διατηρούνται στο πρόγραμμα.

Αττική: Ακυρώνεται η παρέλαση στον Άγιο Δημήτριο

Στην Αττική, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανακοίνωσε τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με την παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων στις 10:00.

Νέο Ηράκλειο Αττικής: Σύμφωνα με τηλεοπτική ενημέρωση του ΣΚΑΪ, η μαθητική παρέλαση ακυρώνεται λόγω της κακοκαιρίας. Οι γονείς και οι μαθητές καλούνται να παρακολουθούν τις νεότερες ανακοινώσεις του δήμου για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων.

Ζαγορά – Μούρεσι

Η μαθητική παρέλαση ακυρώθηκε και στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, εξαιτίας των προβλέψεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τι ισχύει για το Νέο Ηράκλειο Αττικής και τα Σπάτα

Για τους γονείς που αναζητούν ενημέρωση για περιοχές της Αττικής, χρειάζεται προσοχή: δεν εντοπίστηκε επίσημη ανακοίνωση ακύρωσης για το Νέο Ηράκλειο Αττικής ή για τα Σπάτα στις πηγές που ελέγχθηκαν.

Αντίθετα, το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναφέρει παρέλαση στις 12:00, ενώ δημοσιευμένο πρόγραμμα για τα Σπάτα προβλέπει μαθητική παρέλαση στις 11:10. Επειδή οι καιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε έκτακτες αλλαγές, οι γονείς καλό είναι να ελέγξουν τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις των δήμων πριν ξεκινήσουν.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Η ακύρωση μιας μαθητικής παρέλασης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Σε αρκετές περιοχές οι δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ αλλού το πρόγραμμα έχει μεταφερθεί σε διαφορετικές ώρες.

Οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των δήμων και των σχολείων τους, καθώς οι αποφάσεις μπορεί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Η ασφάλεια των παιδιών είναι η βασική προτεραιότητα και οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα πρέπει να επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Χαρίτος: Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – «Ήταν το όνειρό μου από παιδί» (Βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Πέντε απλές ιδέες για να περάσετε όμορφα μαζί με τα παιδιά

Ροή Ειδήσεων