Όταν το F-16 «Ζευς» σκίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου, τα βλέμματα μικρών και μεγάλων θα στραφούν ψηλά. Ποιος είναι, όμως, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πιλοτήριο του μαχητικού; Ο επισμηναγός Χρήστος Χαρίτος, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης σε F-16, μιλά για το όνειρο που είχε από παιδί και για τη διαδρομή που τον οδήγησε να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για πολλά παιδιά που σηκώνουν το βλέμμα στον ουρανό κάθε φορά που περνά ένα αεροπλάνο, το να γίνουν μια μέρα πιλότοι μαχητικών μοιάζει με όνειρο βγαλμένο από ταινία. Για τον επισμηναγό Χρήστο Χαρίτο, όμως, αυτό το παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι ο χειριστής που θα πραγματοποιήσει την αεροπορική επίδειξη της ομάδας «Ζευς» πάνω από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο.
Πίσω από την ταχύτητα, τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και τον χαρακτηριστικό ήχο του F-16 κρύβονται αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης, πειθαρχία και απόλυτη συγκέντρωση. Ο ίδιος έχει μιλήσει για την αγάπη του για την πτήση και για το πόσο απαιτητικό είναι ένα επάγγελμα που, όπως έχει εξηγήσει, πρέπει να αγαπάς πραγματικά για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του.
«Το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104.9 FM» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2023. Μια φράση που δίνει και το πιο ανθρώπινο στοιχείο στην ιστορία του: ένα όνειρο που χρειάστηκε προσπάθεια, επιμονή και πολλή δουλειά για να γίνει πραγματικότητα.
