ΑΠΘ: Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε Μονάδες Υγείας της Χαλκιδικής

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας του νομού Χαλκιδικής τα οποία βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στο Νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2022 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Κέντρα Υγείας) στη Βόρεια Ελλάδα από τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, αλλά και η πρακτική άσκηση και βελτίωση των ιατρικών δεξιοτήτων των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα, συνολικής χρονικής διάρκειας οκτώ εβδομάδων, ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα Κέντρα Υγείας τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και το Νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στην Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο 14χρονος με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από επίθεση σκύλου

Ο πρώτος χώρος άσκησης και αναψυχής αποκλειστικά για παιδιά ΑμεΑ όλων των ηλικιών είναι γεγονός!

Θεσ/νικη: Κλείδωσε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει απεντόμωση – Χειροπέδες στη μαμά

Η 18χρονη Αναστασία που σκοτώθηκε, έχασε τον κολλητό της σε τροχαίο – Το προφητικό όνειρο και τα παιχνίδια της μοίρας