Ο πρώτος χώρος άσκησης και αναψυχής αποκλειστικά για παιδιά ΑμεΑ όλων των ηλικιών είναι γεγονός!

Η καλή είδηση της ημέρας είναι η δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου χώρου άσκησης και αναψυχής ΑμεΑ , όλων των ηλικιών στον Δήμο Βέροιας, στην περιοχή Ερχοχωρίου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στην πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Βέροιας», η οποία εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Οι χώροι θα περιλαμβάνουν όργανα υπαίθριας άσκησης για τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένοι, καθιστικά σε καίριες θέσεις για την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κλπ.

Τα όργανα που θα τοποθετηθούν στον χώρο είναι εξειδικευμένα και απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών που μέσω αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Μια σπουδαία πρωτοβουλία που στοχεύει αφενός στην ενδυνάμωση και αφετέρου στην άθληση ατόμων με αναπηρία καθώς δυστυχώς οι χώροι άθλησης που είναι κατάλληλα προσαρμοσμένοι για αυτούς είναι ελάχιστοι αν όχοι ανύπαρκτοι σε όλη τη χώρα.

Ένα ακόμα σημαντικό όφελος της συμμετοχής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία σε κάποιο αθλητικό πλαίσιο, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, η διεύρυνση κοινωνικού δικτύου και η ευκαιρία δημιουργίας θετικών σχέσεων, το οποίο οδηγεί σε μείωση συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης και στη δημιουργία καλύτερης ποιότητα ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Μαμάδες υπεράνω υποψίας κρύβονται ανάμεσα μας, έτοιμες να εκτοξεύσουν το δηλητήριό τους σε όποιον σταθεί στο δρόμο τους

Βρετανία: 43χρονη μητέρα δύο παιδιών κατασπαράχθηκε από τον σκύλο της – “Η ζέστη τον τρέλανε” λέει η μητέρα της

Νάντια Μπουλέ: To παραμυθένιο πάρτι με θέμα την χελώνα για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της