Εξελίξεις στην υπόθεση Πάτρα: Κατηγορούμενη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021

Αντιμέτωπη με μια νέα ποινική δίωξη βρίσκεται πλέον η 33χρoνη Ρούλα Πισπιρίγκου. Κι αυτό καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Κατηγορούμενη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έκρινε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κατά τον εισαγγελέα, από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, προκύπτει ότι η 33χρονη γυναίκα είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει το παιδί της και μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, αποδίδοντας την καρδιακή ανακοπή που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη εκεί σε εξωτερική παρέμβαση από τη μητέρα της. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του παιδιού.

Συμπληρωματική απολογία της Πισπιρίγκου

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διερευνά την υπόθεση αυτή και προχώρησε άμεσα στην ολοκλήρωση της έρευνας, έχει ήδη δρομολογήσει για αύριο το πρωί τη συμπληρωματική απολογία της κατηγορούμενης, η οποία θα προσαχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η Ρούλα Πισπαιρίγκου έχει δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και για αυτή τη νέα σοβαρή κατηγορία που της αποδίδεται.

«ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ…»

Yπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι οι Αρχές έχουν εστιάσει την έρευνά τους και στο πώς έγινε η απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, μέσα στο Καραμανδάνειο, που της προκάλεσε την τετραπληγία κατόπιν της πρώτης ανακοπής που υπέστη το παιδί τον Απρίλιο του 2021. Το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου έρχεται στο προσκήνιο και τότε το παιδί σώθηκε από θαύμα καθώς οι γιατροί το επανέφεραν στη ζωή μετά από σχεδόν μια ώρα που η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά.

Οι γιατροί μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,  έκαναν τιτάνια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη και έχοντας ήδη περάσει 55 λεπτά χωρίς σφυγμό, η 9χρονη Τζωρτζίνα επανήλθε έχοντας υποστεί εγκεφαλοπάθεια.

Οι γιατροί έχουν ήδη καταθέσει τα όσα συνέβησαν κατά το επεισόδιο του Απριλίου, ωστόσο η μαρτυρία μιας γιατρού που ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια ανάνηψης του παιδιού συγκλονίζει.

«ΠΕΘΑΝΕ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ» ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης της κόρης της και κάποια στιγμή γυρίζει προς τους γιατρούς και τους λέει: «Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια».

Η γιατρός περιγράφει: «Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: “Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί”».

Η Τζωρτζίνα σώθηκε τον Απρίλιο, για να πεθάνει – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – από το χέρι της ίδιας της μητέρας της λίγους μήνες μετά.

Η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια ασφυκτικού θανάτου της Τζωρτζίνας ήταν καθοριστική ώστε σε δεύτερο χρόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου να επιλέξει την χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης ώστε να επιτύχει σίγουρα το σχέδιο δολοφονίας του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: «Πήραν κρυφά τα δεύτερα κλειδιά – Ούρλιαζε ο 15χρονος όταν έμαθε ότι σκοτώθηκε η αδερφή του»

Νάντια Μπουλέ: To παραμυθένιο πάρτι με θέμα την χελώνα για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της

Ο πρώτος χώρος άσκησης και αναψυχής αποκλειστικά για παιδιά ΑμεΑ όλων των ηλικιών είναι γεγονός!

Αγωνία στην Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο 14χρονος με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από επίθεση σκύλου