Η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή καρδιάς και τον Απρίλιο του 2021 – Τι δήλωσε ο διευθυντής του Ωνασείου που την παρακολουθούσε

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο φάρμακο «συνεργό» της κεταμίνης έψαχνε δύο μέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, μίας εκ των τριών κοριτσιών από την Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως προέκυψε το παιδί είχε μεταφερθεί ένα μήνα μετά τον θάνατο της μικρής της αδερφής, της Ιριδας, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με σπασμούς όπου της έγινε εξονυχιστικός καρδιολογικός έλεγχος και εν τέλει υπέστη ανακοπή.

Η πρώτη ανακοπή που έπαθε η Τζωρτζίνα και υπέστη εγκεφαλοπάθεια

Η Τζωρτζίνα ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 7 μηνών Ίριδας, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς. Οι γιατροί έκαναν εξονυχιστικό καρδιολογικό έλεγχο και μόλις το παιδί μεταφέρθηκε στο δωμάτιο του νοσοκομείο υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, σε οκτώ λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το κοριτσάκι αλλά υπέστη εγκεφαλοπάθεια, από το περιστατικό αυτό.

Στην Τζωρτζίνα τοποθετήθηκε απινιδωτής λίγους μήνες μετά, στο νοσοκομείο Ωνάσειο της Αθήνας και οι γιατροί θεωρούσαν πως το «είχαν ασφαλίσει». «Ελέγχθηκε στο Ωνάσειο για καρδιακό νόσημα. Ο έλεγχος ήταν λεπτομερής. Εγινε και γενετικός έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα» είπε ο πρόεδρος του Ωνασείου Ιωάννης Μπολέτης.

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος Ωνασείου που φρόντισε την Τζωρτζίνα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας ανέφερε στο MEGA πως είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις για την τοποθέτηση απινιδωτή το 2021.

«Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

«Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ΄ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» συμπλήρωσε.

Οι τελευταίες στιγμές της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τον Ιανουάριο του 2022 η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας και κατέληξε στις 29 του μηνός, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου. «Ο θάνατος της 9χρονης χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια. Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα» δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της 9χρονης στο MEGA.