Το νέο κύμα κορωνοϊού «προτιμά» τις μικρές ηλικίες – Ίσως και 60.000 κρούσματα σε παιδιά τον Ιούλιο – Προσοχή στον πυρετό

Πάνω από 100 Ελληνόπουλα εμφάνισαν πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο μετά από κορωνοϊό - Τι να προσέξουν οι γονείς

Έξαρση παρουσιάζει και μάλιστα με πρωτοφανείς ρυθμούς ο κορωνοϊός, με τους επιστήμονες να αποδίδουν τον νέο εκθετικό κύμα της πανδημίας στις παραλλαγές Όμικρον 4 και 5.

60.000 κρούσματα σε παιδιά μέσα στον Ιούλιο βλέπουν οι παιδίατροι

«Καμπανάκι κινδύνου» για χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά μέσα στον Ιούλιο, έκρουσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη τα κρούσματα σε παιδιά είναι πάρα πολλά και αυτά που δηλώνονται είναι ελάχιστα. «Η εικόνα των περιστατικών που έχουμε δεν είναι η πραγματική. Υπολογίζουμε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε περίπου 60.000 κρούσματα στα παιδιά, τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο που ήμασταν στην καρδιά του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης.

Προσοχή στον υψηλό πυρετό

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα παιδιά περνάνε τον κορωνοϊό με ελαφριά συμπτώματα, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι κάνουν υψηλό πυρετό σε σχέση με την προηγούμενη φάση που πολλά παιδιά το νοσούσαν χωρίς συμπτώματα.

«Οι ηλικίες που χτυπάει τώρα η παραλλαγή Όμικρον είναι από 0 ημερών έως 4-5 ετών και εφήβους 14-16 ετών. Επειδή τα μικρά παιδιά όμως δεν είμαι εμβολιασμένα είναι και πιο ευάλωτα» ανέφερε ακόμα ο κ. Μαζάνης.

Γεμάτα κρούσματα covid τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία, ωστόσο, φτάνει μικρός αριθμός ανηλίκων που είτε εμφανίζουν βαρύτερα συμπτώματα και χρειάζεται να νοσηλευτούν είτε η νοσηλεία τους επιβάλλεται και από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), νοσηλεύονταν 32 παιδιά στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», άλλα 8 παιδιά στο «Αγλαϊα Κυριακού» και 13 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης. Επίσης, 7 παιδιά νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο της Πάτρας και 4 στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον παππού και ο προπάππους της Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για φόνο

Έκκληση: Ο 9χρονος Ταξιάρχης θα υποβληθεί σε ηπατεκτομή λόγω σοβαρών προβλημάτων – Πώς θα βοηθήσουμε

Τραγωδία στην Ξάνθη: Παππούς πνίγηκε, προσπαθώντας να σώσει το εγγονάκι του

Πεπόνι: Γνωρίστε το αντίπαλο δέος του καρπουζιού και φτιάξτε παγωτό!