Φτιάχνουμε το πιο λαχταριστό παγωτό παρφέ καραμέλας μαζί με τα παιδιά!

Φτιάχνουμε το πιο λαχταριστό παγωτό παρφέ καραμέλας μαζί με τα παιδιά!

Τα περισσότερα παιδιά περνούν από διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, όπου η ενασχόληση με το μαγείρεμα και τη ζαχαροπλαστική προσελκύει έντονα το ενδιαφέρον τους. Αυτή η φυσική περιέργεια των παιδιών παρέχει στους γονείς την τέλεια ευκαιρία να αξιοποιήσουν μια μεγάλη εμπειρία μάθησης!

Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσει η διαδικασία της μάθησης στην κουζίνα! Κατά τη βρεφική ηλικία τα μωρά παρακολουθούν κάθε δραστηριότητα γύρω τους. Ειδικοί παιδοδιατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι ακούγοντας το μίξερ διεγείρεται η ικανότητα μάθησης του μωρού, ενώ τα νήπια υπολογίζουν πώς λειτουργούν τα πράγματα μέσα από απλές διαδικασίες, όπως η ανάμειξη των συστατικών. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν καλύτερες κινητικές δεξιότητες που επιτρέπουν τη μέτρηση της δοσολογίας των συστατικών, ενώ οι έφηβοι, που φυσικά επιθυμούν περισσότερη ελευθερία, μπορούν να την κερδίσουν στην κουζίνα με απλές, ευχάριστες συνταγές και πιο σύνθετες προκλήσεις, όπως το μαγείρεμα ενός ολόκληρου γεύματος για την οικογένεια!

Πέρα από το γεγονός ότι τα παιδιά κάθε ηλικίας ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην κουζίνα, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στην εκτέλεση μιας συνταγής.

Η ανάγνωση των οδηγιών βήμα προς βήμα, η προσθήκη των συστατικών με τη σωστή σειρά και τεχνικές, όπως η ανάμειξη των συστατικών, είναι όλα σημαντικά στοιχεία για την παραγωγή του τελικού προϊόντος, τα οποία βοηθούν το παιδί να συντονίσει τις δεξιότητες κατανόησης και της ανάγνωσης την ίδια στιγμή. Επιπλέον, η συμμετοχή των παιδιών στην κουζίνα βοηθά στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους, ενώ η χαλαρή ατμόσφαιρα στην κουζίνα προσφέρει στους γονείς μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά, ενισχύοντας τις δεξιότητες της επικοινωνίας των παιδιών.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, δοκιμάστε να φτιάξετε μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή που δεν θα ταλαιπωρήσει τα παιδιά, έτσι ώστε να θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία ξανά και ξανά! Στο άκουσμα μιας εύκολης και νόστιμης συνταγής έρχεται φυσικά στο μυαλό το σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ που κυκλοφορεί σε 7 αγαπημένους συνδυασμούς, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα! Παγωτό Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας, Καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, Frozen Yogurt, Cookies & Cream με τραγανά μπισκότα, Παρφέ Βανίλια με κουβερτούρα σε σταγόνες, Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες, αλλά και το νέο Παγωτό με γεύση Φράουλα και σιρόπι φράουλα.

Όταν μιλάμε για παιδιά ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά, και δεδομένου ότι τρελαίνονται για το συνδυασμό παγωτό-σοκολάτα, διαλέξαμε να ετοιμάσουμε ένα δροσερό γλύκισμα, χρησιμοποιώντας το Μίγµα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ. Μια τούρτα-παγωτό παρφέ καραμέλας είναι αυτό που θα αναζητήσουν μικροί και μεγάλοι τα ζεστά απογεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Υλικά:

• 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
• 850 ml (4 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 60 γραμ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη
• 150 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα
• 20 γραμ. (4 κουτ. σούπας) ρούμι
• 1 φάκελο Garni με γεύση Βανίλια 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ
• 2 φάκελα Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
• 1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
• 4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο. Βάζετε στη φωτιά τη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της καραμέλας και να γίνει καφέ ανοικτό. Έπειτα, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τα παιδιά να προσθέσουν το ζαχαρούχο γάλα και να ανακατέψουν καλά. Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αναμιγνύετε με την κρύα καραμέλα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας.

Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστες Νο 24, αφήνετε τα παιδιά να απλώσουν το μίγμα Παγωτό Σοκολάτα με τη βοήθεια ενός κορνέ, κάνοντας κύκλους και αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Έπειτα, βοηθήστε τα να γεμίσουν τα κενά με Παγωτό Καραμέλα χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ. Από πάνω βάζετε λίγο από το γλάσο σοκολάτας και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Γαρνίρετε μαζί με τα παιδιά την επιφάνεια με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας και την Κουβερτούρα σε Νιφάδες. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα τα ενθουσιάσει! Τέλος, βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη και αφού παγώσει, δοκιμάζετε να το ξεφορμάρετε, χαράζοντας γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγοντας τα πλαϊνά της φόρμας. Καλή απόλαυση!