Γενική αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα: Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση (25/1)

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί - Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" στη συνέχεια

Γενική αργία κηρύσσει για αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα.

Δεν θα κάνουν Τηλεκπαίδευση τα σχολεία αύριο Τρίτη

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, η τηλεκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο λόγω της γενικής αργίας. 

Κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε δε θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

– Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Self test δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Νεκρό από κορωνοϊό βρέφος 5,5 μηνών

Γονείς ΜΗΝ κάνετε στα παιδιά σας το self test για τα σχολεία – Η νέα ανακοίνωση της Πολ. Προστασίας

Εριέττα Κούρκουλου: Αποκαλύπτει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της και το όνομα του μωρού (εικόνα)