Για να πάει ο γονιός το παιδί στο σχολείο χρειάζεται να στείλει μήνυμα;

Αρχής γενομένης από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων λόγω της έναρξης του καθολικού lockdown και πλέον θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής ενώ σταματά η δια ζώσης εκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια και ξεκινά η τηλεκπαίδευση.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο

Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα [SMS στο 13033 – Επιλογή 4]

Το έντυπο κυκλοφορίας των μαθητών

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική φόρμα για την κυκλοφορία των μαθητών που βρίσκεται στο Forma.gov.gr .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ή οι γονείς που τους συνοδεύουν θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την ειδική βεβαίωση, που συμπληρώνεται στο σχολείο.

Στην βεβαίωση θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο, με την υπογραφή της διεύθυνσης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο σχολείο.

Δείτε πώς να εκτυπώσετε το έντυπο:

Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/τριας (pdf)
Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/τριας (docx)
Βεβαίωση  ενήλικου μαθητή/τριας   (pdf)
Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου μαθητή/τριας (docx)