Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία – Κλειστά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα που έκανε πριν από λίγο στον ελληνικό λαό ανακοίνωσε ότι η χώρα  θα μπει σε δεύτερο lockdown από το πρωί του Σαββάτου και για 3 εβδομάδες.

Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα, πρόσθεσε και είπε ότι δεν θα αναλάβει την ευθύνη να θέσει σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των πολιτών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία καθώς και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ενώ κλειστά θα μείνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν την διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Tι θα ισχύσει για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Μελέτης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Τα μαθήματα στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης για να μην χαθεί διδακτικός χρόνος. Αναφορικά με τα Κέντρα Μελέτης καθώς απευθύνονται για μαθητές Δημοτικού αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα στις 18:00. Αν επιλεγεί η λύση του να παραμείνουν κλειστά και από τη στιγμή που πολλά παιδιά πάνε εκεί για να διαβάσουν τα μαθήματα για την επόμενη μέρα τότε οι γονείς θα μπορούν εγγράψουν τα παιδιά στα Ολοήμερα Δημοτικά  σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ώστε να μην “μείνουν στον αέρα” αυτά τα παιδιά ούτε και οι εργαζόμενοι γονείς. Το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα διαρκεί από 13.15 μέχρι 16.00 με δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης στις 15.00.

Γιατί επιλέχθηκε η λύση να παραμείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρόεδρος  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 εξήγησε γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά Σχολεία.

«Η εισήγηση είναι ότι τα δημοτικά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί τα παιδιά Δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό, σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Δεύτερον τα παιδιά του Δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση.