Φθιώτιδα: Τυφλή μαθήτρια της Δ’ δημοτικού έμεινε χωρίς δασκάλα – Παρέμβαση Ζαχαράκη

Χωρίς δασκάλα έμεινε μία 10χρονη μαθήτρια της Δ’ δημοτικού στις Ράχες Φθιώτιδας, καθώς η εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής που διορίστηκε και την ανέλαβε, πήγε για λίγες μέρες στο σχολείο στην αρχή του σχολικού έτους και στη συνέχεια πήρε άδεια.

Οι τυφλοί μαθητές διδάσκονται από Δασκάλους Ειδικής Αγωγής, που γνωρίζουν τον Κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δασκάλα μέχρι σήμερα κάνοντας χρήση κάθε άδειας που δικαιούται, νόμιμα απουσιάζει από το σχολείο, με αποτέλεσμα το τυφλό κοριτσάκι να μην έχει δασκάλα.

Αν και, τόσο ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλης Τσελέπης, όσο και η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί μια λύση ή να έρθει κάποια αντικαταστάτρια, το γραφειοκρατικό μας σύστημα καλά κρατεί.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις προηγούμενες χρονιές η τυφλή μαθήτρια αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, με τους γονείς να τρέχουν και να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, όπως και φέτος.

Η τυφλή μαθήτρια είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν την 28η Οκτωβρίου του 2018 στις Ράχες, πέρασε στην παρέλαση, με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της.

Ζαχαράκη: Το παιδί δεν θα μείνει ακάλυπτο ούτε μέρα

H είδηση για τη μαθήτρια προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση της Υφυπουργού Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε εντολή να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

Η κ.Ζαχαράκη επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, η οποία ήδη είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, δρομολογώντας τη λύση του προβλήματος, ωστόσο καθυστερούσε γραφειοκρατικά.

«Το παιδί δεν θα μείνει ακάλυπτο ούτε μέρα από δω και στο εξής…», είπε η Υφυπουργός, τονίζοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου θέματος.

Πηγή: LamiaReport