Η Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη διατίθεται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή γιατί ΟΛΟΙ τη χρειαζόμαστε

Πρόκειται για το βιβλίο Γραμματικής με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε -αυτό που πολλές φορές έχουμε αναζητήσει προκειμένου να βεβαιωθούμε αν χρησιμοποιούμε σωστά ένα ρήμα ή επειδή θέλουμε να εξηγήσουμε κάτι στο παιδί μας, για τα μαθήματα του σχολείου.

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, υποδεχόμαστε την online έκδοση του εξαιρετικού αυτού βιβλίου, η οποία είναι διαθέσιμη σε μορφή pdf, από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, και την οποία αξίζει να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας:

Κατεβάστε ΕΔΩ το βιβλίο: Νεοελληνική γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη

Ο Μανόλης Α. Τριανταφυλλίδης (Αθήνα, 1883-1959), ήταν γλωσσολόγος και δημοτικιστής, από τους σημαντικότερους παράγοντες προώθησης των γλωσσοεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν στη χώρα μας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε διάφορα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, όπου παρέμεινε μεταξύ 1905-1912. Καρπός των προσπαθειών του για την καθιέρωση της δημοτικής στην εκπαίδευση, μέσω του Εκπαιδευτικού Ομίλου (διευθυντής του ενημερωτικού Δελτίου του, μεταξύ 1913-1921), των κυβερνήσεων του Ελ. Βενιζέλου (1917-1920), της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και, αργότερα, της έδρας Γλωσσολογίας του ΑΠΘ (1926-1934), υπήρξαν τα δύο κυριότερα έργα του, “Νεοελληνική γραμματική, Α’: Ιστορική εισαγωγή”, 1938, και “Νεοελληνική γραμματική (της δημοτικής)”, 1941.

Πηγή: schooltime.gr