Νέες εγγραφές στα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για την διευκόλυνση των γονιών

Αρχής γενομένης από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων λόγω της έναρξης του καθολικού lockdown και πλέον θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής ενώ σταματά η δια ζώσης εκπαίδευσης για Γυμνάσια και Λύκεια και ξεκινά η τηλεκπαίδευση.

Νέες εγγραφές στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Το κλείσιμο των Κέντρων Μελέτης και από τη στιγμή που πολλά παιδιά πάνε εκεί για να διαβάσουν τα μαθήματα για την επόμενη μέρα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι εγγραφές μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά   ώστε να μην “μείνουν στον αέρα” αυτά τα παιδιά ούτε και οι εργαζόμενοι γονείς. Το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα διαρκεί από 13.15 μέχρι 16.00 με δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης στις 15.00.

Tι ορίζει η ΚΥΑ για την λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά με τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην παρούσα με ευθύνη του Διευθυντή/Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας και των απασχολουμένων σε αυτό εκπαιδευτικών. Πριν και μετά τη χρήση των αιθουσών διδασκαλίας του Ολοήμερου Προγράμματος, πρέπει να γίνεται καλός αερισμός αυτών και σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και του εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση.

Η χρήση μάσκας από τους μαθητές, οι οποίοι έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, καθώς και από το προσωπικό, είναι ομοίως υποχρεωτική. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα τμήματα πρωινής ζώνης, όπου αυτά λειτουργούν.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ