Πώς θα μετακινούνται οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς για να βλέπουν τα παιδιά τους

Το δεύτερο γενικό lockdown τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στα μέτρα που θεσπίζονται, αλλά και επανέρχονται στο πρότυπο της Άνοιξης, επιστρέφει και το SMS, στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Και σε αυτό, ωστόσο, θα υπάρξουν μικροαλλαγές σε σχέση με τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, στο πρότυπο της ΚΥΑ που ισχύει για Θεσσαλονίκη και Σέρρες, στη «μετακίνηση 5» για μετάβαση σε τελετές, όπως γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, αυτόν τον αριθμό θα επιλέγουν να στέλνουν στο 13033 και διαζευγμένοι γονείς ή γονείς σε διάσταση για τις αναγκαίες μετακινήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η επικοινωνία γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Όσον αφορά τα σχολεία, στην «μετακίνηση 4» για κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, θα προστεθεί και η επιλογή για μετάβαση ανηλίκου από  και προς σχολική μονάδα, καθώς  θα παραμείνουν ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί και η παροχή σχετικής έντυπης βεβαίωσης που θα συμπληρώνεται από τους γονείς και το εκάστοτε σχολείο.

Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναμένεται να παραχωρήσει στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.