Για πρώτη φορά η ζωή του σπουδαίου Έλληνα γιατρού Γεώργιου Παπανικολάου κυκλοφορεί σε ένα graphic novel!

Για πρώτη φορά η ζωή του σπουδαίου Έλληνα γιατρού Γεώργιου Παπανικολάου κυκλοφορεί σε ένα graphic novel από τον πολυβραβευμένο Πέτρο Χριστούλια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ένα graphic novel για τον Έλληνα γιατρό που σώζει χιλιάδες ζωές γυναικών

Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποιος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον επιστήμονα που τα πρώτα γράμματα του ονόματός του, έγιναν ένας κώδικας σωτηρίας με το διάσημο Τεστ ΠΑΠ για αμέτρητες γυναίκες στον κόσμο.

Η ανάπτυξη του τεστ Παπανικολάου αναγνωρίζεται πλέον ως μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον έλεγχο του καρκίνου κατά τον 20ό αιώνα. Από τότε που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1980, τα ποσοστά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχουν σχεδόν μειωθεί στο μισό.

Η προληπτική εξέταση αποτρέπει τουλάχιστον 2000 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο μόνο σε αυτήν τη χώρα

Ο ερευνητής γιατρός Γεώργιος Ν. Παπανικολάου είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάπτυξη του διαγνωστικού τεστ που έχει σώσει αμέτρητες γυναίκες μέχρι σήμερα και φέρει τα πρώτα τρία γράμματα του ονόματός του. Ωστόσο, το τεστ ΠΑΠ ήταν ένας από τους τελευταίους σταθμούς μιας μεγάλης περιπλάνησης.

Το ταξίδι της ζωής του σπουδαίου επιστήμονα μπορεί να μας αποκαλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα κίνητρα μιας εξέχουσας προσωπικότητας που έχει προσφέρει κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην ανθρωπότητα.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ

Διαβάστε επίσης:

6χρονος έχασε τον χαρταετό του – Το συγκινητικό γράμμα στον Δήμαρχο Χάλκης

Σοκ στην Ξάνθη: 36χρονος εκτέλεσε 45χρονο – Χάλασε ο… γάμος 15χρονης με τον 17χρονο γιο του

Γνωρίστε τον Ρούντι, το κυνηγόσκυλο που επισκέπτεται σχολεία και δίνει αγάπη σε παιδιά AμεΑ (video)