Γνωρίστε τον Ρούντι, το κυνηγόσκυλο που επισκέπτεται σχολεία και δίνει αγάπη σε παιδιά AμεΑ (video)

Μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία του Ρούντι, ενός πανεμορφου κυνηγόσκυλου που μαζί με την ιδιοκτήτριά του Άννα Μαρία Ζαφειριάδου έκαναν την εμφάνισή τους στο studio του OPEN.

Ο χαριτωμένος Ρούντι  είναι από τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» και στόχος τους είναι να δίνει αγάπη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

«Μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά με ειδικές ανάγκες που ποτέ δεν άγγιξαν σκύλο. Αγγίζουν τον Ρούντι και μετά θέλουν να το ξανακάνουν. Τα ηρεμεί και βλέπουμε πως η κίνηση που κάνουν μετά είναι πιο ήρεμη. Ο Ρούντι είναι ταλέντο εκ φύσεως, δεν είναι εκπαιδευμένος. Πηγαίνει σε όλους, δίνει το χέρι του», λέει η ιδιοκτήτρια του και επισημαίνει:

«Έρχονται σχολεία στο καταφύγιο από όλη την Ελλάδα. Μεταδίδει την γαλήνη που έχει μέσα του και την αγάπη του και την βγάζει σε ενέργεια».

Ένας σκύλος μπορεί να διαμορφώσει και τον χαρακτήρα των παιδιών. Να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και να «μιλήσει» στην καρδούλα τους. Παρέχει “μαγικές” θετικές ιδιότητες στα παιδιά: στον ψυχισμό, στη σωματική και στην ψυχική τους υγεία, αλλά και στην ευεξία και τη συναισθηματική πληρότητά τους.

Όπως και στην καλλιέργεια της συντροφικότητας, της συνεργασίας και της υπευθυνότητας. Στην ίδια την κοινωνικοποίησή τους.

Ο σκύλος είναι για τα παιδιά ένας σύντροφος που παρέχει κοινωνική στήριξη χωρίς να κρίνει, και αυτό κάνει πολύ χαλαρωτική την παρουσία του, κυρίως για μαθητές με χαμηλή αυτοπεποίθηση

Εξ’ άλλου, η σχέση ενός σκύλου με ένα παιδί συμβάλλει συνεχώς στη γνωστική και κοινωνικο–συναισθηματική του ανάπτυξη, καθώς είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που μπορούν να επικοινωνούν τα παιδιά με έναν σκύλο. Αν και μιλούν εντελώς διαφορετική «γλώσσα», κατανοούν απόλυτα, ο ένας τον άλλον.

Ο Ρούντι με άλλα σκυλάκια καθώς την Σούγκαρ, τον σκύλο – διασώστη που επιχείρησε στους σεισμούς στην Τουρκία, βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις.

Διαβάστε επίσης:

Μαμάδες, ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού είναι πολύ επιθετικός και η έγκαιρη διάγνωση μειώνει την πιθανότητα υποτροπής

Θρήνος στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή καθηγήτρια, μητέρα 8χρονου κοριτσιού

ΤΕΦΑΑ Αθηνών: Κατέρρευσε ταβάνι σε κεντρικό διάδρομο του Τμήματος – ΑΠΘ: Κατέρρευσε το υπόστεγο στην Κτηνιατρική Σχολή [εικόνες]