Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Γιατί οι μαμάδες συνηθίζουν να κρατούν αγκαλιά το μωρό από την αριστερή πλευρά;

Γιατί οι μαμάδες συνηθίζουν να κρατούν αγκαλιά το μωρό από την αριστερή πλευρά;

Για μερικές μητέρες, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν, το να μεταφέρουν το μωρό τους στη δεξιά πλευρά του σώματος δεν είναι καθόλου εύκολο! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με τη δύναμη ή το γεγονός ότι είστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Ecology and Evolution διαπίστωσε ότι το 70-80% των γυναικών που μεταφέρουν το μωρό στην αριστερή πλευρά τους, το κάνουν ως έναν τρόπο να κρατήσουν το μωρό τους ασφαλές.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι αυτός ο τρόπος διευκολύνει ενδεχομένως το δέσιμο μητέρας-βρέφους και προκύπτει από το πλεονέκτημα του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου για κοινωνική επεξεργασία, για παράδειγμα, την οπτική αναγνώριση των εκφράσεων του προσώπου του βρέφους. Οι ερευνητές προσθέτουν ότι: «Η θέση ενός βρέφους στην αριστερή πλευρά της μητέρας μπορεί να βελτιστοποιήσει την παρακολούθηση της μητέρας, κατευθύνοντας τις αισθητηριακές πληροφορίες κυρίως στο δεξί ημισφαίριο της μητέρας».

Εν ολίγοις, η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου συνδέεται με την αριστερή πλευρά του σώματος και είναι υπεύθυνη για την ερμηνεία των συναισθηματικών σημάτων. Έτσι, κρατώντας το μωρό σας στην αριστερή πλευρά του σώματος, είστε σε θέση να συνδέεστε καλύτερα με το παιδί σας.

Αυτό το συμπέρασμα δεν αναφέρεται μόνο στις μητέρες, αλλά και σε μικρά κορίτσια που τείνουν επίσης να κρατούν τις κούκλες τους στην αριστερή πλευρά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η μελέτη αναφέρει ότι οι πατέρες έχουν επίσης την τάση να κρατούν το μωρό στην αριστερή πλευρά τους, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους άνδρες που δεν έχουν παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.