Γιατρός συνταγογραφεί απομάκρυνση από τα video games σε 11χρονο ασθενή του

Ένας γιατρός από το NHS (το βρετανικό ΕΣΥ) έγραψε σε συνταγή 11χρονου ασθενή του «Καθόλου Minecraft ή Fortnite για δύο εβδομάδες με εντολή γιατρού!». Ο λόγος για τον Dr Amir Khan από το Bradford, ο οποίος αποκάλυψε την παράδοξη «θεραπεία» που σύστησε μέσω Twitter.

Μιλώντας, έπειτα, στη βρετανική τηλεόραση, ο ίδιος είπε, ότι «τα εθιστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια είχαν έντονη επίδραση στη ζωή του αγοριού» και όσο κι αν η συνταγή του ακούγεται αστεία, ρίχνει φως σε ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί γιατρούς, γονείς και εφήβους παγκοσμίως. Μάλιστα, γιατροί του NHS αποκάλυψαν, ότι σύντομα πρόκειται να ανοίξει στη Μ. Βρετανία η πρώτη κλινική αποτοξίνωσης από video games.

Εξάλλου, ο εθισμός στα video games θεωρείται καιρό τώρα και επίσημα ψυχιατρικό νόσημα.

Να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις κλινικές για τον εθισμό στο διαδίκτυο, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Δείτε το ακριβές δημοσίευμα του Dr. Khan:

Για το τεράστιο πρόβλημα του εθισμού στα video games μίλησε και η Dr. Bowden-Jones, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Ψυχιατρικής: «Μας έρχονται γονείς σε απόλυτο πανικό, όχι μόνο επειδή βλέπουν το παιδί τους να εγκαταλείπει το σχολείο, αλλά και επειδή ολόκληρη η οικογένειά τους διαλύεται.»

Πηγή: dailymail.co.uk