Γίνε ο εκπαιδευτικός που κάθε μαθητής θα ήθελε να έχει ως πρότυπο!

Γίνε ο εκπαιδευτικός που κάθε μαθητής θα ήθελε να έχει πρότυπο

«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν αναφερόταν στον Αριστοτέλη, από τον οποίο έλαβε την κλασική του παιδεία.

Ο δεσμός δασκάλου και μαθητή είναι ένας ξεχωριστός δεσμός που σφυρηλατείται στο σχολείο.  Συνεπώς, ένας καλός εκπαιδευτικός που αγαπά και σέβεται τόσο τη δουλειά του, όσο και τον μαθητή, δεν μπορεί παρά να θέλει κάθε φορά να γίνεται και καλύτερος. 

Επιθυμώντας  να μεταλαμπαδεύσει στον αρτιότερο βαθμό τη γνώση και να παρέχει τα εχέγγυα για την πρόοδο των μαθητών του, ο κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να επιμορφώνεται, να ανακαλύπτει καινούριες μεθόδους και tips διδασκαλίας, να γίνεται πρότυπο.

Το Legacy Legatou είναι ένα πρωτότυπο site που δικαιολογεί την ύπαρξη του σε αυτήν την ανάγκη κάθε εκπαιδευτικού, που θέλει να γίνεται καλύτερος.

Εμπνευσμένο από την αγάπη της Εύης Λεγάτου, καθηγήτριας Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας, πραγματεύεται διαχρονικά θέματα διδασκαλίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

Γεμάτο άρθρα, παρουσιάσεις, βιβλία και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το Legacy Legatou είναι η βοήθεια που επιθυμεί να κληροδοτήσει η δημιουργός του στους απανταχού λάτρεις της επιμόρφωσης των καθηγητών.

Προβάλλονται βιωματικά δοκιμασμένοι τρόποι στην εκπαιδευτική διαδικασία, χρήσιμα tips και συμβουλές τόσο για το μάθημα καθαυτό όσο και για τις σχέσεις και τους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκομένους.

Από πρακτικές συμβουλές, όπως πώς να αναπτύσσεται ο γραπτός λόγος και να γράφεται σωστά μία έκθεση, μέχρι συμβουλές για τη διαχείριση του burnout, καθώς και τρόπους ενθάρρυνσης του μαθητή που δυσκολεύεται με το διάβασμα, ιδιαίτερο χώρο στο Legacy Legatou καταλαμβάνουν τα κείμενα που αναδεικνύουν πως οι εκπαιδευτικοί γίνονται πρότυπα για τους μαθητές τους βοηθώντας τους σε κάθε ηλικία. Έτσι, η ψυχολογική προσέγγιση δεν θα μπορούσε να μην συμπορεύεται με την εκπαιδευτική.

Ένας καθηγητής εφαρμόζοντας μεθόδους που προτείνονται στο Legacy Legatou και προτείνοντας δικές του σε αυτό, υποστηρίζει εμπράκτως τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Εξάλλου κάθε κληροδότημα αποθησαυρίζεται όταν υπάρχουν αυτοί που θα το αποδεχτούν!

Αν είστε εκπαιδευτικοί, επισκεφθείτε κι εσείς τώρα το site που γίνεται αρωγός στην προσπάθειά σας να γίνεστε καλύτεροι και να παρέχετε στους μαθητές σας μια εξαιρετική εμπειρία διδασκαλίας και μάθησης.

Για ακόμη περισσότερο υλικό, άρθρα, συμβουλές και ενημερώσεις για ό,τι αφορά τα νέα μας e-books, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα, συμπληρώνοντας τη αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας.

Επικοινωνήστε επίσης μαζί μας στον λογαριασμό μας στο Facebook: Legacy Legatou.

Θα χαρούμε να σας συμπεριλάβουμε στους συνδρομητές μας και μαζί να συμβάλλουμε σε μια καλύτερη εκπαίδευση.

Μην ξεχνάς ότι στην ζωή των μαθητών σου εσύ είσαι αυτός/αυτή που θα κάνει την διαφορά! Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να την αναδείξεις!

www.legacyegatou.gr : ένα site για Εκπαιδευτικούς: το δικό σας site για την Εκπαίδευση.