Γνωστός συγγραφέας θυμάται το περιστατικό τρόμου της κόρης του με Νηπιαγωγό που την πέταξε εκτός τάξης

Το εξοργιστικό συμβάν με τη 4χρονη που η Νηπιαγωγός στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας για να την τιμωρήσει για την άσχημη συμπεριφορά της την έβγαλε έξω από την τάξη και την άφησε να ξεροσταλιάζει μέσα στο κρύο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων για παιδιά αλλά και ενήλικες, Σπύρος Πετρουλάκης, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook μια αντίστοιχη ιστορία που συνέβη στην κόρη του πριν μερικά χρόνια όταν η Νηπιαγωγός επειδή η μικρή έπαιζε με το φερμουάρ της φόρμας, τη “πέταξε” εκτός τάξης. Ο συγγραφέας εξιστορεί τι συνέβη και πόσο πληγώθηκε το παιδί από αυτή τη συμπεριφορά της παιδαγωγού. Ο συγγραφέας όπως τονίζει θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους γονείς ώστε να έχουν πάντα τις “κεραίες” τους ανοιχτές και να μαθαίνουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το φόβο των παιδιών να πάνε σχολείο. Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά “Διώξτε τους κάφρους από τα σχολεία πριν είναι αργά”.

Η ανάρτηση του Σπύρου Πετρουλάκη για τη Νηπιαγωγό που πριν χρόνια “πέταξε” εκτός τάξης την κόρη του

12 Σεπτεμβρίου του 2011. Η κόρη μου η Ειρήνη, σε ένα νέο περιβάλλον, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες είχε μετοικίσει με τη μητέρα και τον αδελφό της ξεκινούσε την πρώτη δημοτικού, ψαράκι έξω από τη γυάλα της… Εγώ ζούσα ακόμα στα Χανιά.

Η δασκάλα της για να τη συνετίσει, αφού η Ειρήνη έπαιζε με το φερμουάρ της φόρμας της (παρά τις υποδείξεις της “παιδαγωγού”) την πέταξε έξω από την τάξη.

Δεν είχε κρύο όπως το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο, αλλά είχε τον ίδιο φόβο, την ίδια αγωνία και τρόμο.

Το παιδί, βγήκε έξω και “χάθηκε” σε ένα οικόπεδο που τότε πάρκαραν μηχανήματα εκσκαφής. Την βρήκαν μετά από κάποιες ώρες φοβισμένη, εξουθενωμένη.

Δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο και ίσως ακόμα να μην έχει ξεπεράσει εκείνη την απόρριψη. Οι συνάδελφοι της δασκάλας την κάλυψαν και την υπερασπίστηκαν με σθένος.

Το αποτέλεσμα όλων των ενεργειών που κάναμε τόσο εγώ όσο και η μητέρα της Ειρήνης είχε ως κατάληξη ακόμα χειρότερες καταστάσεις για το παιδί που πάντα μαθαίναμε τελευταίοι διότι το παιδί ήταν ήδη τρομοκρατημένο.

Δε θέλω να προβώ σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Όσοι έπρεπε να το μάθουν τότε το έμαθαν και κάποιοι πλήρωσαν. Ωστόσο, το κακό είχε γίνει.

Γι’ αυτό παρακαλώ τους γονείς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά αλλά κυρίως τους εκπαιδευτικούς να μην αφήνουν να συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα που στιγματίζουν για πάντα τις παιδικές ψυχές και να μην υποστηρίζουν το άδικο. ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!

Αν ακούσετε το σπάραγμα του παιδιού στο βίντεο του ρεπορτάζ της ζούγκλας, θα ακούσετε και το σπάραγμα της δικής μου κόρης, ή της δικής σας. Διώξτε τους κάφρους από τα σχολεία πριν είναι αργά.

Το post του συγγραφέα