Αλλάζουν οι ανώτατες τιμές πώλησης σε προϊόντα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ημερήσια και νυχτερινά), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που τροποποιεί την προηγούμενη που βρισκόταν σε ισχύ.
Αυξήσεις στα κυλικεία των σχολείων – Πόσο θα κοστίζουν τοστ, κουλούρι, νερό
Αυξημένες θα είναι οι τιμές στα είδη των κυλικείων στα σχολεία με την αύξηση να είναι της τάξεως των 5 και 10 λεπτών. Ειδικότερα:
Η ανώτατη τιμή για σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ από 1,10 ευρώ που ήταν σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση.
Για σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας ελαιολάδου και άλλων) διαμορφώνεται στα 1,50 ευρώ από 1,35 ευρώ.
Στο κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό, σε ατομική συσκευασία τουλάχιστον 95 γραμμαρίων η ανώτατη τιμή πλέον είναι στα 0,60 ευρώ από 0,50 ευρώ.
Η τυρόπιτα ή πίτα λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 140 γρ. η ανώτατη τιμή πώλησης καθορίζεται στα 1,30 ευρώ, από 1,20 ευρώ.
Το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου από 0,35 διαμορφώνεται στα 0,40 ευρώ, ως ανώτατη τιμή πώλησης.
Ο πίνακας με τις νέες ανώτατες τιμές:

