Η 8χρονη Αλεξία πρέπει να μεταφερθεί στην Αμερική – Τι ζητούν οι γονείς από τον θύτη

Οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας που δίνει αγώνα ζωής για να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την έχουν καθηλώσει στο Νοσοκομείο Παίδων χωρίς να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον αφότου δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της ανήμερα το Πάσχα διεκδικούν αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καθώς το παιδί χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό για την αποκατάστασή του.

Όπως έχουν επισημαίνει οι θεράποντες ιατροί ο δρόμος της αποθεραπείας της είναι μακρύς καθώς δεν έχει ικανοποιητική επικοινωνία με το περιβάλλον, κινεί τα χέρια και τα πόδια της ασυναίσθητα, όμως το παρήγορο είναι ότι πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

“Τα έξοδα της νοσηλείας είναι τεράστια. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί να μεταβεί στις ΗΠΑ και το κόστος είναι δυσβάσταχτο” δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Η οικογένεια της Αλεξίας έχει ξεκινήσει δικαστική μάχη για τις αστικές αποζημιώσεις. Η διαδικασία πήρε σήμερα αναβολή λόγω ασθενείας του συνηγόρου της πλευράς του 54χρονου, ο οποίος έριξε την αδέσποτη σφαίρα. Το ένα εκατομμύριο ευρώ αφορά δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό τους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ούτως ώστε αν η αγωγή και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ευδοκιμήσουν, να καλυφθεί η αποθεραπεία της Αλεξίας που θα είναι μακρά μέχρι το συγκεκριμένο ποσό, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Μήτσαινας σε δηλώσεις του στο STAR.

«Χρειάζονται μεγάλα κονδύλια για να ανταπεξέλθει (η οικογένεια) στα ιατρικά έξοδα. Η αποθεραπεία της θα είναι πάρα πολύ δύσκολη με πάρα πολύ καιρό και πάρα πολύ εξειδικευμένο προσωπικό» «Τα έξοδα της νοσηλείας είναι τεράστια. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί να μεταβεί στις ΗΠΑ και το κόστος είναι δυσβάσταχτο» συνέχισε ο δικηγόρος.

Το ξέσπασμα του μπαμπά της 8χρονης Αλεξίας

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Χτυπήθηκε από σφαίρα από βαρύ πυροβόλο όπλο. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανε την ημέρα του Πάσχα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας.

«Η Αλεξία βρισκόταν στην αυλή, 500 μέτρα από το άλλο χωριό. Η μέρα του Πάσχα είναι για να γλεντάει ο κόσμος, αυτός είναι εγκληματίας με τέτοιο βαρύ όπλο. Πρέπει να πάει για κακούργημα, δεν είναι πλημμέλημα. Η σφαίρα δεν είναι αδέσποτη, όταν την ρίχνεις πάντα κάπου πάει» συνέχισε ο πατέρας.

«Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί που είναι φυτό, δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η μητέρα της είχε αναφέρει για την πορεία υγείας του παιδιού:  «Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί που είναι φυτό στο κρεβάτι, δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα»